Skip to content

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing zijn in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap tweede geworden. Karssemakers kon tijdens de laatste wedstrijd in het Britse Matterley Basin in beide manches niet lekker in zijn ritme komen en finishte in zowel de eerste als de tweede manche op een zevende plaats. Ondanks dit was dit ruim voldoende om de tweede plaats in de eindstand veilig te stellen. Naast Karssemakers werd Maxime Grau vijfde in het dagklassement en Wesly Dieudonne scoorde met een zestiende plaats in de eerste manche vijf punten.

De omstandigheden waren perfect in Matterley Basin en het circuit lag er dan ook perfect bij. In de tijdtraining wist Karssemakers een goede vijfde tijd op de klok te zetten en ook Maxime Grau trainde met een tiende tijd in de top tien. Wesley Dieudonne zette verschillende keren aan en kwam uit op een 23ste tijd.

In de eerste manche was het Grau die een hele constante wedstrijd reed en op een vierde plaats over de finish wist te komen. Karssemakers kwam na een matige start niet lekker in zijn ritme. Even nam hij de zesde plaats in handen maar slaagde er niet in om deze vast te houden en werd zevende. Dieudonne kwam in de top twintig uit de eerste ronde en had een goed ritme in handen. Gedurende de wedstrijd schoof hij twee plaatsen op en finishte op een nette zestiende plaats.

In de tweede manche was het Grau die gelijk na de start de kop nam. In de beginfase hield hij goed stand op de eerste plaats maar moest het tempo na een aantal ronden iets laten zakken en viel terug naar een vijfde plaats. In de rest van de manche wist hij hierop stand te houden en scoorde hiermee opnieuw goed. Karssemakers kon ook nu niet lekker in zijn ritme komen maar vocht voor wat hij waard was en werd zevende. Dieudonne kwam niet goed uit de start en had veel werk te doen om naar voren te komen. Hij kwam nog dicht in de buurt van de punten maar strandde op een eenentwintigste plaats.

In het dagklassement eindigde Grau op een vijfde plaats, Karssemakers werd zevende en Dieudonne legde beslag op een 22ste plaats. In de eindstand van het kampioenschap verzekerde Karssemakers zich van een tweede plaats. Grau heeft het kampioenschap afgesloten op een tiende plaats en Dieudonne is vierentwintigste geworden.

Daguitslag EMX250 Engeland:
1 Marc Antoine Rossi 47 Pnt
2 Ferruccio Zanchi 40 Pnt
3 Karlis Alberts Reisulis 38 Pnt
4 Valerio Lata 36 Pnt
5 Maxime Grau 34 Pnt
7 Kay Karssemakers 28 Pnt
22 Wesly Dieudonne 5 Pnt

Eindstand EMX250 Kampioenschap:
1 Andrea Bonacorsi 393 Pnt
2 Kay Karssemakers 362 Pnt
3 Cas Valk 339 Pnt
4 Ferruccio Zanchi 312 Pnt
5 Valerio Lata 277 Pnt
10 Maxime Grau 168 Pnt
24 Wesly Dieudonne 42 Pnt

Related Post

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Turkije

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arnhem een podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers wint ADAC Youngster Cup in Gaildorf

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft de ADAC Youngster Cup wedstrijd in Gaildorf weten