Skip to content

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Zweedse Uddevalla een podiumplaats weten te behalen. Karssemakers wist deze podiumplaats te behalen met een 4-6 in de manches terwijl Maxime Grau tiende werd en in het dagklassement en Wesly Dieudonne met een vijftiende plaats in de eerste manche ook tot scoren kwam in Zweden.

Op zaterdag waren de omstandigheden perfect in Uddevalla. Karssemakers liet gelijk zien zich goed thuis te voelen op de baan en wist zich op een tweede tijd te kwalificeren voor de wedstrijd. Ook Grau zat er met een achtste tijd goed bij en Dieudonne was met een 21ste tijd net buiten de top twintig te vinden!

In de eerste manche was het Grau die een hele goede start wist te pakken en in de eerste helft van de wedstrijd op een tweede plaats reed. Helaas koste een paar foutjes hem verschillende plaatsen en werd hij op een tiende plaats afgevlagd. Karssemakers kwam op een zesde plaats uit de eerste ronde en kwam vanaf daar terug naar een vierde plaats. Omdat het moeilijk was om in te halen, verloor hij de aansluiting met de kopgroep waardoor hij genoegen moest nemen met de vierde plaats. Dieudonne kwam in de top twintig uit de eerste ronde en vocht zich terug naar een vijftiende plaats waarmee hij zes punten pakte.

In de tweede manche waren de omstandigheden volledig anders. Het had in de nacht van zaterdag op zondag veel geregend waardoor het zeer modderig was. Het was overleven in deze omstandigheden. Karssemakers deed dit goed en nadat hij in het midden van de wedstrijd de vijfde plaats in handen kreeg, werd hij uiteindelijk op een zesde plaats afgevlagd. Dit was voldoende voor een derde plaats in het dagklassement waardoor hij dus plaats mocht nemen op het podium. Grau werkte zich op naar een achtste plaats maar door een valpartij werd hij teruggeslagen naar een veertiende plaats. In het resterende deel van de wedstrijd herstelde hij zich goed en kwam uiteindelijk als twaalfde over de finish. Dieudonne kwam in de punten rijdend in de problemen en moest daarna noodgedwongen de wedstrijd verlaten.

In het dagklassement eindigde Karssemakers op een derde plaats, werd Grau tiende en Dieudonne sloot het weekend af op een eenentwintigste plaats. In de tussenstand blijft Karssemakers op een tweede plaats staan en kijkt tegen een achterstand aan van 46 punten op de leider. Grau staat twaalfde en Dieudonne bezet de zesentwintigste plaats. Aankomend weekend staat de thuiswedstrijd van het team op het programma in het Nederlandse Arnhem.

Daguitslag EMX250 Zweden:
1 Cas Valk 50 Pnt
2 Andrea Bonacorsi 44 Pnt
3 Kay Karssemakers 33 Pnt
4 Quentin Prugnieres 33 Pnt
5 Alexis Fueri 32 Pnt
10 Maxime Grau 20 Pnt
21 Wesly Dieudonne 6 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Andrea Bonacorsi 306 Pnt
2 Kay Karssemakers 260 Pnt
3 Cas Valk 226 Pnt
4 Ferrucio Zanchi 204 Pnt
5 Marc Antoine Rossi 199 Pnt
12 Maxime Grau 114 Pnt
26 Wesly Dieudonne 17 Pnt

Related Post

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing zijn in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap tweede

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Turkije

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arnhem een podiumplaats

Kay Karssemakers wint ADAC Youngster Cup in Gaildorf

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft de ADAC Youngster Cup wedstrijd in Gaildorf weten