Skip to content

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arnhem een podiumplaats weten te behalen. Karssemakers reed in de eerste manche een dijk van een inhaalrace en kwam helemaal vanuit de achterhoede terug naar een vijfde plaats. In de tweede manche streed hij mee in de kopgroep en wist derde te worden, waarmee hij ook derde werd in het dagklassement.

Voor het team was dit de thuiswedstrijd. Alles was er dan ook aan gelegen om hoog te scoren. Het circuit van Arnhem is bij de rijders welbekend maar was wel op veel plaatsen aangepast voor deze wedstrijd. Karssemakers stond op scherp en dit liet hij in de tijdtraining zien door de snelste tijd op de klok te zetten. Ook Maxime Grau en Wesley Dieudonne zaten met een twaalfde en vijftiende tijd in de top vijftien.

De eerste manche begon met een tegenslag voor Karssemakers want hij kwam in de beginfase ten val en viel later nog een keer. Maar Karssemakers bleef vechten voor iedere meter en wist helemaal vanuit de achterhoede terug te komen naar een vijfde plaats. Ook Dieudonne reed een sterke wedstrijd en wist met een veertiende plaats zeven punten te pakken. Grau finishte helaas buiten de punten.

In de tweede manche zat Karssemakers in de kopgroep na de start en ging in de aanval. Al snel kreeg hij de tweede plaats in handen. Karssemakers wist deze positie tot in de slotfase in handen te houden maar werd toen gepasseerd en finishte als derde. Deze positie was voldoende om voor eigen publiek plaats te mogen nemen op het podium. Helaas kwamen Dieudonne en Grau in deze manche niet tot scoren.

In de tussenstand om het EMX250 Kampioenschap blijft Karssemakers op een tweede plaats staan en heeft een achterstand van 54 punten op de leider. Grau staat op een twaalfde plaats en Dieudonne bezet de 27ste plaats. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Turkije.

Daguitslag EMX250 Arnhem:
1 Andrea Bonacorsi 44 Pnt
2 Cas Valk 38 Pnt
3 Kay Karssemakers 36 Pnt
4 Ferruccio Zanchi 36 Pnt
5 Quentin Prugnieres 34 Pnt
19 Wesley Dieudonne 7 Pnt
25 Maxime Grau 0 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Andrea Bonacorsi 350 Pnt
2 Kay Karssemakers 296 Pnt
3 Cas Valk 264 Pnt
4 Ferrucio Zanchi 240 Pnt
5 Quentin Prugnieres 215 Pnt
12 Maxime Grau 114 Pnt
27 Wesley Dieudonne 24 Pnt

Related Post

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing zijn in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap tweede

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Turkije

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers wint ADAC Youngster Cup in Gaildorf

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft de ADAC Youngster Cup wedstrijd in Gaildorf weten