Skip to content

Kay Karssemakers pakt opnieuw podiumplaats in EMX250 in Duitsland

Kay Karssemakers pakt opnieuw podiumplaats in EMX250 in Duitsland

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zesde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Duitse Teutschenthal opnieuw een podiumplaats weten te behalen. Karssemakers kon in de eerste manche het juiste ritme niet helemaal te pakken krijgen en na een paar foutjes finishte hij als zesde. In de tweede manche revancheerde hij zich door tweede te worden en dit gaf hem een derde plaats op het podium. Maxime Grau scoorde een zevende plaats in de eerste manche en Wesley Dieudonne wist op het technische circuit 5 punten te pakken.

Karssemakers was uitermate gemotiveerd om in Duitsland iets goeds te laten zien. Hij opende op zaterdagochtend sterk door in de tijdtraining een derde tijd op de klok te zetten. Grau en Dieudonne hadden het moeilijker want ondanks verwoede pogingen kwamen zij niet verder dan een zeventiende en zevenentwintigste tijd.

Na een redelijke start in de eerste manche kwam Karssemakers op een achtste plaats uit de eerste bocht om vervolgens in de beginfase al door te stoten naar een vierde plaats. Op het verraderlijke circuit maakte Kay gedurende de wedstrijd twee fouten waarbij hij bij de tweede fout ten val kwam en teruggeslagen werd naar een zevende plaats. Ondanks dat hij het ritme helemaal kwijt was, vocht hij zich toch nog terug naar een zesde plaats. Grau reed een sterke wedstrijd en kwam van rond de tiende plaats terug naar een zesde plaats. In de slotfase verloor hij deze positie nog aan Karssemakers maar werd op een positieve zevende plaats afgevlagd. Ook Dieudonne kende een hele goede eerste manche want hij was de hele wedstrijd rond de vijftiende plaats te vinden en werd zestiende!

In de tweede manche zat Karssemakers er veel beter bij met de start en kreeg al snel de derde plaats in handen. Vervolgens werd de aanval ingezet op de tweede man. Hiervoor moest een gat van vier seconden dicht gereden worden. Dit lukte en zo kon Karssemakers met een mooie inhaalmanoeuvre de tweede plaats over nemen. Door in de rest van de manche constante rondetijden te rijden, wist hij de tweede plaats vast te houden tot aan de finish. Grau kwam tijdens de eerste ronde in de problemen en moest van achter uit het veld terug naar voren zien te komen. Alles gevend kwam hij nog dicht in de buurt van de punten maar werd uiteindelijk 22ste. Ook Dieudonne moest van achter uit het veld komen. Hij vocht voor wat hij waard was maar kwam ditmaal niet verder dan een zevenentwintigste plaats.

In het dagklassement eindigde Karssemakers op een derde plaats en werden Grau en Dieudonne vijftiende en achttiende. In de tussenstand om het EMX250 Kampioenschap blijft Karssemakers op een tweede plaats staan. Grau staat nu tiende en Dieudonne bezet de negenentwintigste plaats. In het weekend van 30 en 31 juli gaat het kampioenschap verder in het Finse Hyvinkaa.

Daguitslag EMX250 Duitsland:
1 Marc Antoine Rossi 43 Pnt
2 Andrea Bonacorsi 42 Pnt
3 Kay Karssemakers 37 Pnt
4 Ferruccio Zanchi 37 Pnt
5 Ivano van Erp 35 Pnt
15 Maxime Grau 14 Pnt
18 Wesly Dieudonne 5 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Andrea Bonacorsi 262 Pnt
2 Kay Karssemakers 227 Pnt
3 Marc Antoine Rossi 199 Pnt
4 Ferrucio Zanchi 188 Pnt
5 Cas Valk 176 Pnt
10 Maxime Grau 94 Pnt
29 Wesly Dieudonne 11 Pnt

Related Post

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing zijn in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap tweede

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Turkije

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arnhem een podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap