Skip to content

Kay Karssemakers in de top vijf in de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek

Kay Karssemakers in de top vijf in de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek in de top vijf geeindigd. In zowel de eerste als de tweede manche kwam Karssemakers niet goed uit de start waardoor hij naar voren moest komen. Dit leverde hem in beide manches een vijfde plaats op. Wesly Dieudonne reed in Oldebroek weer zijn eerste grote wedstrijd na zijn blessure en wist vijftiende te worden in het dagklassement.

Het circuit van Oldebroek lag er mooi geprepareerd bij voor de training. Toch had Karssemakers het moeilijk om in het juiste ritme te komen. Hij zette verschillende keren aan maar kwam uiteindelijk niet verder dan een tiende tijd. Dieudonne sloot de sessie af als zeventiende en begon aan de voorbereiding op de eerste manche.

Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam Karssemakers redelijk weg en kwam net binnen de top tien door de eerste bocht. In de beginfase wist hij zich al op te werken naar een zesde plaats. Toen hij het gat tot aan de vijfde man had gedicht, wist hij ook deze positie over te nemen. Door een foutje viel hij weer terug naar een zesde plaats maar hier was Karssemakers niet blij mee en ging terug in de aanval. Met nog enkele bochten voor de finish te gaan, zette hij zijn motor naast die van Ivano van Erp en wist de vijfde plaats in handen te nemen. Deze positie gaf hij niet meer af en werd als vijfde afgevlagd. Dieudonne kwam op een vijftiende plaats uit de eerste ronde maar door een tekort aan wedstrijdritme kon hij dit niet vasthouden en viel verschillende plaatsen terug. Hij werkte vervolgens een constante wedstrijd af en finishte als achttiende.

In de tweede manche leek Karssemakers een betere start te pakken maar werd in de eerste bocht naar buiten gedreven en moest opnieuw rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Al snel kwam hij aan op een achtste plaats en begon zich te focussen op de rijders voor hem. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar een vijfde plaats en wist deze positie vast te houden tot aan de finish. Met Dieudonne ging het in deze manche beter. Hij kwam minder goed uit de start maar vocht zich gedurende de wedstrijd vanaf een twintigste plaats terug naar een dertiende positie.

In het dagklassement eindigde Karssemakers op een vijfde plaats en Dieudonne werd vijftiende. Karssemakers kwam uiteindelijk net 1 punt tekort om vierde te kunnen worden in de eindstand en werd nu vijfde. Omdat Dieudonne de tweede wedstrijd in Markelo heeft gemist, moest hij genoegen nemen met een eenentwintigste plaats. Aankomend weekend staat voor Husqvarna BT Racing de vijfde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap op het programma in het Letse Kegums.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 250 Oldebroek:
1 Kay de Wolf 50 Pnt
2 Roan van de Moosdijk 42 Pnt
3 Ivano van Erp 37 Pnt
4 Kevin Horgmo 35 Pnt
5 Kay Karssemakers 32 Pnt
15 Wesly Dieudonne 11 Pnt

Eindstand Dutch Masters of Motocross 250:
1 Kay de Wolf 147 Pnt
2 Roan van de Moosdijk 119 Pnt
3 Andrea Bonacorsi 102 Pnt
4 Rick Elzinga 89 Pnt
5 Kay Karssemakers 88 Pnt
21 Wesly Dieudonne 20 Pnt

Related Post

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing zijn in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap tweede

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Turkije

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arnhem een podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap