Skip to content

Husqvarna BT Racing pakt met Kay Karssemakers derde podium in EMX250 in Spanje

Husqvarna BT Racing pakt met Kay Karssemakers derde podium in EMX250 in Spanje

Husqvarna BT Racing heeft in het Spaanse Arroyomolinos samen met Kay Karssemakers haar derde podiumplaats van dit seizoen weten te pakken. Met een 5-2 in de manches eindigde Karssemakers op een derde plaats in het dagklassement. Zijn teammaat Maxime Grau werd zevende met een 7-8 in de manches.

In de tijdtraining op zaterdag lag het tempo hoog en waren de verschillen tussen de rijders klein. Wel was de baan al snel verraderlijk omdat er door het sproeien lange sporen in het circuit kwamen te liggen. Maxime Grau had het goed naar zijn zin op de baan en wist na verschillende keren aangezet te hebben, een vierde tijd op de klok te zetten. Kay Karssemakers had het moeilijker om in zijn ritme te komen en kreeg er geen perfecte ronde uitgeperst. Dit zorgde ervoor dat hij niet verder kwam dan een veertiende tijd.

In de eerste manche was het Grau die een hele goede start wist te pakken en in de beginfase goed mee deed in de top drie. Dit wist hij niet vol te houden en moest een paar plaatsen afstaan. Tot in de slotfase wist hij zich in de top vijf te handhaven en werd uiteindelijk zevende. Karssemakers kwam van rond de achtste plaats naar voren. In het begin had hij het moeilijk om het verschil te maken maar dit ging in de tweede helft van de manche beter waardoor Karssemakers er nog een vijfde plaats uit wist te halen.

In de tweede manche was het Karssemakers die van beide rijders de beste start nam. In de eerste helft van de wedstrijd reed hij op een vierde plaats maar daarna begon hij aan te vallen op de twee rijders voor hem. Net na het midden van de wedstrijd nam hij de derde plaats in handen en in de laatste ronde sloeg hij toe om ook de tweede plaats nog voor zich op te eisen. Grau kwam net buiten de top vijf uit de start maar wist zich binnen een aantal ronden op te werken naar een vijfde plaats. Net als in de eerste manche moest hij in het tweede deel van de wedstrijd iets toegeven en eindigde daardoor als achtste.

In het dagklassement eindigde Karssemakers op een derde plaats en Grau legde beslag op een zevende plaats. In de tussenstand van het EMX250 Kampioenschap staat Karssemakers op een tweede plaats en is Grau opgeklommen naar een elfde plaats. Over vier weken gaat het kampioenschap verder in het Letse Kegums!

Daguitslag EMX250 Spanje:
1 Cas Valk 45 Pnt
2 Andrea Bonacorsi 40 Pnt
3 Kay Karssemakers 38 Pnt
4 Marc Antoine Rossi 36 Pnt
5 Karlis Alberts Reisulis 32 Pat
7 Maxime Grau 30 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Andrea Bonacorsi 182 Pnt
2 Kay Karssemakers 145 Pnt
3 Cas Valk 138 Pnt
4 Marc Antoine Rossi 126 Pnt
5 Ferruccio Zanchi 120 Pnt
11 Maxime Grau 71 Pnt

Related Post

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing zijn in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap tweede

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Turkije

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arnhem een podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap