Skip to content

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Portugal

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Portugal

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de derde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Portugese Agueda op het podium geëindigd. Karssemakers kwam na een sterke eerste manche als derde over de finish. In de tweede manche vocht hij mee om de eindzege en werd toen tweede, wat hem ook in het dagklassement een tweede plaats opleverde. Maxime Grau scoorde elf punten in Portugal.

Het circuit van Agueda werd dit jaar in tegengestelde richting gereden. Dit betekende een nieuwe uitdaging voor de rijders. Karssemakers had het juiste gevoel gelijk gevonden op de baan en wist zich in de tijdtraining als vijfde te kwalificeren voor de wedstrijd. Maxime Grau zette verschillende keren aan maar maakte een paar kleine foutjes waardoor hij niet tot een perfecte ronde kwam en de sessie afsloot als veertiende. Naast Karssemakers en Grau wist ook de Argentijn Ignacio Liprandi een plaats te bemachtigen in de wedstrijd en kwalificeerde zich als 32ste.

In de eerste manche was het Karssemakers die een hele goede start wist te pakken. Hij ging gelijk in de aanval en stootte door naar een derde plaats. Vervolgens ging hij in de aanval op de tweede man en wist deze positie heel even over te nemen. Daarna moest hij hem weer afstaan en reed vervolgens een nette wedstrijd om als derde over de finish te komen. Maxime Grau had het moeilijk want door meerdere valpartijen kwam hij niet verder dan een twintigste plaats. Liprandi kende tegenslag want hij kwam hard ten val en moest de wedstrijd met een pijnlijk lichaam verlaten.

In de tweede manche zagen we opnieuw een ontketende Karssemakers. Hij pakte een goede start en stootte in de beginfase al door naar een tweede plaats. Vervolgens nam hij de leiding in de wedstrijd in handen en wist dit ronden lang vast te houden. Karssemakers reed een hele sterke wedstrijd maar kon de koppositie niet vasthouden en finishte op een mooie tweede plaats. Grau was de hele wedstrijd net buiten de top tien te vinden. In de slotfase wist hij nog een positie winst te boeken en finishte als elfde. In overleg met het team werd besloten dat Liprandi in de tweede manche niet van start ging.

Met een 3-2 in de manches eindigde Karssemakers op een tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand van het EMX250 Kampioenschap bezet hij na drie wedstrijden de tweede plaats. Grau staat nu twaalfde in de tussenstand. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Spaanse Arroyomolinos.

Daguitslag EMX250 Portugal:
1 Andrea Bonacorsi 45 Pnt
2 Kay Karssemakers 42 Pnt
3 Ferruccio Zanchi 37 Pnt
4 Marc Antoine Rossi 37 Pnt
5 Quentin Prugnières 35 Pnt
16 Maxime Grau 11 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Andrea Bonacorsi 142 Pnt
2 Kay Karssemakers 107 Pnt
3 Valerio Lata 97 Pnt
4 Cas Valk 93 Pnt
5 Marc Antoine Rossi 90 Pnt
12 Maxime Grau 44 Pnt

Related Post

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing zijn in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap tweede

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Turkije

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arnhem een podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap