Skip to content

Husqvarna BT Racing en Kay Karssemakers pakken podiumplaats in EMX250 Sardinie

Husqvarna BT Racing en Kay Karssemakers pakken podiumplaats in EMX250 Sardinie

Husqvarna BT Racing en Kay Karssemakers zijn het EMX250 Kampioenschap sterk begonnen. Op het zware zandcircuit van Riola Sardo in Sardinie wist Karssemakers met een 5-2 in de manches derde te worden in het dagklassement.

40 deelnemers hadden zich bij de inschrijving gemeld. Dit betekende dat alle rijders gekwalificeerd waren voor de wedstrijd en dat de uitslag van de tijdtraining telde voor de startopstelling. Karssemakers zette een achtste tijd neer, Wesly Dieudonne een veertiende en Maxime Grau kwalificeerde zich als vijfentwintigste voor de wedstrijd.

Bij de start van de eerste manche kwam Karssemakers redelijk weg. Door in de eerste bocht kort te draaien kon hij op een achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. Het inhalen liep lekker tijdens de eerste ronde waardoor hij doorschoof naar een vijfde plaats. Kort daarna ontstond er een mooi gevecht tussen de vierde, vijfde en zesde man die een aantal ronden duurde. Kay slaagde erin om de vierde plaats over te nemen maar dit was van korte duur. Hij werd gepasseerd en viel terug naar een vijfde plaats. Ook de zesde man voerde de druk weer op maar Kay hield goed stand en wist op een vijfde plaats over de finish te komen. Ondanks een tekort aan wedstrijdritme wist Grau met een zestiende plaats vijf punten te pakken. Dieudonne kwam van buiten de top twintig terug naar een zeventiende plaats maar kwam toen hard ten val en moest de wedstrijd met een pijnlijk lichaam verlaten. Dit betekende voor Dieudonne het einde van het weekend!

Na zijn vijfde plaats in de eerste manche begon Kay gedreven aan de tweede manche. Zijn start was ditmaal minder goed en hij moest vanaf een twaalfde plaats terug naar voren zien te komen. Tijdens de eerste ronde stootte hij al door naar een achtste plaats en in de daaropvolgende ronden stootte hij door naar een vierde plaats. Kay kreeg de top drie in het vizier en bleef snelle rondetijden op de klok zetten. Dit zorgde ervoor dat hij zowel de tweede en derde man wist te passeren en de tweede plaats in handen kreeg. Door het tempo strak te blijven houden, bouwde hij een voorsprong op en wist op een sterke tweede plaats over de finish te komen. Grau kwam in de punten rijdend ten val en daarna lukte het niet meer om terug in het ritme te komen waardoor hij in deze manche buiten de punten finishte.

Met een 5-2 in de manches eindigde Kay op een mooie derde plaats in het dagklassement. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Zwitserse Frauenfeld.

Daguitslag EMX250 Sardinie:
1 Andrea Bonacorsi 50 Pnt
2 Quentin Prugnières 40 Pnt
3 Kay Karssemakers 38 Pnt
4 Cas Valk 38 Pnt
5 Ivano van Erp 36 Pnt
21 Maxime Grau 5 Pnt

Related Post

Husqvarna BT Racing pakt manchezege en podiumplaats in EMX250 in Letland

Husqvarna BT Racing heeft tijdens de vijfde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Letse

Kay Karssemakers in de top vijf in de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de laatste wedstrijd van de Dutch Masters

Husqvarna BT Racing pakt met Kay Karssemakers derde podium in EMX250 in Spanje

Husqvarna BT Racing heeft in het Spaanse Arroyomolinos samen met Kay Karssemakers haar derde podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Portugal

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de derde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap