Skip to content

Kay Karssemakers achtste in Dutch MX Season Opener ondanks pijnlijke rug

Kay Karssemakers achtste in Dutch MX Season Opener ondanks pijnlijke rug

Husqvarna BT Racing kwam zondag met Kay Karssemakers en Wesly Dieudonne aan de start in de Dutch MX Season Opener in Lierop. De voorbereiding op de wedstrijd was voor Kay verre van goed verlopen. Hij was tijdens een training ten val gekomen en liep hierbij een rugblessure op. Ondanks dit wilde hij toch graag rijden in Lierop en wist in de tijdtraining een achtste tijd neer te zetten. Wesly had al vrij vroeg in de sessie last van opgepompte armen waardoor hij het moeilijk had om een perfecte ronde neer te zetten en niet verder kwam dan een 23ste tijd.

Bij de start van de eerste manche kwam Kay redelijk goed weg en dook nipt in de top tien de eerste bocht in. In de beginfase werkte hij zich op naar een achtste plaats maar door een valpartij werd hij teruggeslagen naar een twaalfde plaats. In het resterende deel van de wedstrijd herstelde hij zich goed en vocht zich nog terug naar een negende plaats. Wesly kreeg ook in de eerste manche al vrij snel af te rekenen met opgepompte armen en kwam daardoor niet lekker in zijn ritme. Ondanks dit zette hij door en wist er nog een vijftiende plaats uit te halen.

In de tweede manche zat Kay er beter bij met de start en kwam op een vijfde plaats uit de eerste bocht. In de eerste twee ronden wist hij deze positie vast te houden maar viel toen terug naar een zevende plaats. Na een constant eerste deel van de wedstrijd, kreeg Kay het in het tweede deel van de wedstrijd steeds zwaarder en kwam ook nog ten val. Hierbij verloor hij de zevende plaats en kwam op een achtste plaats binnen. Voor Wesly verliep de tweede manche al beter dan de eerste manche en hij wist ditmaal als dertiende over de finish te komen.

In het dagklassement eindigde Kay op een achtste plaats in het dagklassement en Wesley legde beslag op een dertiende plaats. Op zondag 19 maart wordt de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross verreden in Harfsen!

Daguitslag Dutch MX Season Opener Lierop:
1 Kay de Wolf 50 Pnt
2 Andrea Bonacorsi 44 Pnt
3 Jago Geerts 40 Pnt
4 Oriol Oliver 36 Pnt
5 Cas Valk 32 Pnt
8 Kay Karssemakers 25 Pnt
13 Wesly Dieudonne 14 Pnt

Fotocredits Huub Munsters

Related Post

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing zijn in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap tweede

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Turkije

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arnhem een podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap