Skip to content

Lucas Coenen tweede in eindstand EMX250 Kampioenschap

Lucas Coenen tweede in eindstand EMX250 Kampioenschap

Lucas Coenen van Jumbo Husqvarna BT Racing is in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap op een tweede plaats geëindigd. Tijdens de laatste wedstrijd in het Franse St. Jean d’Angely stond er geen maat op Coenen en hij wist beide manches winnend af te sluiten. Met deze hoge score schoof hij in de eindstand van het kampioenschap op van een derde naar een tweede plaats.

Het circuit van St. Jean d’Angely is zeer technisch met veel hoogteverschillen en een gladde ondergrond. Lucas was gemotiveerd om het seizoen hier sterk af te sluiten en wist in de tijdtraining een achtste tijd op de klok te zetten.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de kopgroep uit de eerste bocht kwam. Gelijk begon hij druk uit te oefenen op de leider en binnen een aantal ronden wist hij de leiding in de wedstrijd over te nemen. Met snelle rondetijden liep hij per ronde verder weg bij zijn achtervolgers en zette de eerste manche volledig naar zijn hand.

Ook in de tweede manche wist hij een hele goede start te pakken. Net als in de eerste manche duurde het niet lang voordat hij de koppositie in handen nam. Coenen had een geweldig ritme in handen en niemand van zijn achtervolgers slaagde erin om een vuist te maken tegen de getalenteerde Belg. Na een foutloos gereden wedstrijd, wist hij ook de tweede manche winnend af te sluiten.

Met een dubbelslag in Frankrijk won Lucas het dagklassement en is hiermee tweede geworden in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap.

Daguitslag EMX250 Frankrijk:
1 Lucas Coenen 50 Pnt
2 Maxime Grau 40 Pnt
3 Quintin Prugnieres 38 Pnt
4 Camden McLellan 35 Pnt
5 Gerard Congost 29 Pnt

Eindstand EMX250 Kampioenschap:
1 Rick Elzinga 365 Pnt
2 Lucas Coenen 333 Pnt
3 Cornelius Toendel 317 Pnt
4 Camden McLellan 299 Pnt
5 Quintin Prugnieres 258 Pnt

Photocredits – Huub Munsters

Related Post

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing zijn in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap tweede

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Turkije

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arnhem een podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap