Skip to content

Dubbelslag voor Lucas Coenen in EMX250 Finland

Dubbelslag voor Lucas Coenen in EMX250 Finland

Lucas Coenen van Jumbo Husqvarna BT Racing heeft beide manches van de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in Finland weten te winnen. Coenen was in een bloedvorm en zette beide manches naar zijn hand. Sacha Coenen kwam tijdens de trainingen ten val en liep hierbij een scheurtje op in de enkel.

Op het zandcircuit van Hyvinkaa begon de dag met gemengde gevoelens voor het team. Lucas Coenen had zijn draai al snel gevonden in de tijdtraining en wist de pole position te veroveren. Sacha daarentegen kwam ten val en blesseerde zijn enkel. Het gaat om een klein scheurtje in zijn enkel waardoor verwacht wordt dat hij niet al te lang uitgeschakeld zal zijn.

Bij de start van de eerste manche kwam Lucas goed weg en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Al snel nam hij de leiding in handen en probeerde een gat te slaan. Door een valpartij werd hij teruggeslagen naar een vierde plaats maar de getalenteerde Belg bleef hier rustig onder en ging na een aantal ronden terug in de aanval. De ene na de andere rijder van de kopgroep wist hij te passeren en dit zorgde ervoor dat hij de manche alsnog winnend af wist te sluiten.

In de tweede manche werden er geen fouten gemaakt. Hij pakte kopstart en slaagde erin om in de beginfase een gat te slaan op zijn achtervolger. Toen dit gebeurd was, consolideerde hij de wedstrijd en won de manche met een veilige voorsprong.

Met deze dubbele manche overwinning won Lucas zijn vijfde manche uit zes manches. In de tussenstand heeft hij nu de derde plaats steevast in handen. Aankomend weekend staat de laatste wedstrijd van het kampioenschap op het programma in het Franse St. Jean d’Angely.

Related Post

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing zijn in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap tweede

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Turkije

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arnhem een podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap