Skip to content

Lucas Coenen boekt manchezege in EMX250 Zweden

Lucas Coenen boekt manchezege in EMX250 Zweden

Lucas Coenen van Jumbo Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in het Zweedse Uddevalla een manchezege weten te boeken. Lucas kende tegenslag in de eerste manche waarin hij op een tweede plaats rijdend uit viel maar domineerde de tweede manche. Sacha Coenen wist met een 11-6 in de manches achtste te worden in de daguitslag.

Op het technische circuit van Uddevalla wisten Sacha en Lucas zich op zaterdag als vierde en tiende te kwalificeren voor de wedstrijd. In de eerste manche pakten beiden een goede start. Lucas had al snel de tweede plaats in handen en begon druk uit te oefenen op de leider in de wedstrijd. Helaas kreeg hij af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Sacha werkte zich vanaf een vijfde plaats op naar een derde positie maar kon dit niet vasthouden en begon plaatsen te verliezen. Moegestreden finishte hij uiteindelijk als elfde.

Lucas was belust op revanche in de tweede manche. Na een goede start wist hij al snel de leiding in de wedstrijd in handen te nemen en begon weg te lopen bij zijn achtervolgers. Lucas consolideerde zijn voorsprong in de rest van de manche en won onbedreigd. Sacha moest in de tweede manche een inhaalrace rijden maar deed dit voortreffelijk en kwam vanaf een zeventiende plaats terug naar een zesde plaats.

Ondanks zijn nulscore in de eerste manche eindigde Lucas toch nog op een zesde plaats in het dagklassement en Sacha sloot het weekend af als achtste. In de tussenstand van het EMX250 kampioenschap blijft Lucas op een derde plaats staan en Sacha staat nu achttiende. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Finse Hyvinkaa.

Related Post

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing zijn in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap tweede

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Turkije

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arnhem een podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap