Skip to content

Lucas Coenen boekt manchezege in EMX250 Zweden

Lucas Coenen boekt manchezege in EMX250 Zweden

Lucas Coenen van Jumbo Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in het Zweedse Uddevalla een manchezege weten te boeken. Lucas kende tegenslag in de eerste manche waarin hij op een tweede plaats rijdend uit viel maar domineerde de tweede manche. Sacha Coenen wist met een 11-6 in de manches achtste te worden in de daguitslag.

Op het technische circuit van Uddevalla wisten Sacha en Lucas zich op zaterdag als vierde en tiende te kwalificeren voor de wedstrijd. In de eerste manche pakten beiden een goede start. Lucas had al snel de tweede plaats in handen en begon druk uit te oefenen op de leider in de wedstrijd. Helaas kreeg hij af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Sacha werkte zich vanaf een vijfde plaats op naar een derde positie maar kon dit niet vasthouden en begon plaatsen te verliezen. Moegestreden finishte hij uiteindelijk als elfde.

Lucas was belust op revanche in de tweede manche. Na een goede start wist hij al snel de leiding in de wedstrijd in handen te nemen en begon weg te lopen bij zijn achtervolgers. Lucas consolideerde zijn voorsprong in de rest van de manche en won onbedreigd. Sacha moest in de tweede manche een inhaalrace rijden maar deed dit voortreffelijk en kwam vanaf een zeventiende plaats terug naar een zesde plaats.

Ondanks zijn nulscore in de eerste manche eindigde Lucas toch nog op een zesde plaats in het dagklassement en Sacha sloot het weekend af als achtste. In de tussenstand van het EMX250 kampioenschap blijft Lucas op een derde plaats staan en Sacha staat nu achttiende. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Finse Hyvinkaa.

Related Post

Husqvarna BT Racing pakt manchezege en podiumplaats in EMX250 in Letland

Husqvarna BT Racing heeft tijdens de vijfde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Letse

Kay Karssemakers in de top vijf in de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de laatste wedstrijd van de Dutch Masters

Husqvarna BT Racing pakt met Kay Karssemakers derde podium in EMX250 in Spanje

Husqvarna BT Racing heeft in het Spaanse Arroyomolinos samen met Kay Karssemakers haar derde podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Portugal

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de derde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap