Skip to content

Lucas Coenen wint beide manches EMX250 Lommel

Lucas Coenen wint beide manches EMX250 Lommel

Lucas Coenen van Jumbo Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Lommel beide manches weten te winnen. In de eerste manche was het spannend tot aan de finishvlag maar in de tweede manche domineerde Coenen van start tot finish en won met een grote voorsprong. Sacha kwam in de eerste manche als vijfde over de finish maar kende in de tweede manche tegenslag toen hij in de top vijf rijdend ten val kwam en niet meer verder kon.

Voor de gebroeders Coenen was dit hun thuiswedstrijd en ze waren er dan ook opgebrand om sterk voor de dag te komen. Beide rijders zaten in de eerste groep van de kwalificatie en wisten goede tijden op de klok te zetten. Lucas kwam uit op een derde tijd en Sacha sloot de sessie af als vijfde.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, was het Sacha die een hele goede start wist te pakken en als leider aan de wedstrijd kon beginnen. In de beginfase viel hij een aantal plaatsen terug maar daarna kwam hij in het juiste ritme en wist hij op een nette vijfde plaats over de finish te komen. Lucas kwam buiten de top vijf uit de start maar had gelijk een goed ritme in handen begon plaatsen winst te boeken. In de zesde ronde kwam hij de top drie binnen en ging in de aanval op de twee leiders. Het lukte hem om de leiding te pakken maar moest het tempo strak houden tot aan de finishvlag. Hij stond de hele manche onder druk maar hield het hoofd koel en won de manche.

Bij de start van de tweede manche kwamen de gebroeders Coenen als eerste en tweede uit de startbocht. Ze kenden een goede beginfase maar helaas kwam Sacha in de top vijf rijdend ten val en kreeg de motor daarna niet meer gestart. Dit betekende het einde van de wedstrijd voor hem. Lucas had een heel hoog tempo en liep iedere ronde verder weg bij zijn achtervolgers. In de hitte wist hij stand te houden en won de manche met een voorsprong van meer dan een halve minuut op de tweede man.

Met een dubbele manche zege won Lucas voor eigen publiek de wedstrijd en staat nu derde in de tussenstand van het EMX250 Kampioenschap. Door zijn nulscore in de tweede manche eindigde Sacha op een twaalfde plaats en is opgeklommen naar een 23ste plaats in de tussenstand. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Zweedse Uddevalla.

Daguitslag EMX250 Lommel:
1 Lucas Coenen 50 Pnt
2 Rick Elzinga 40 Pnt
3 Andrea Bonacorsi 40 Pnt
4 Camden McLellan 30 Pnt
5 Cornelius Toendel 30 Pnt
12 Sacha Coenen 16 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Rick Elzinga 281 Pnt
2 Cornelius Toendel 251 Pnt
3 Lucas Coenen 208 Pnt
4 Andrea Bonacorsi 206 Pnt
5 Camden McLellan 189 Pnt
23 Sacha Coenen 44 Pnt

Related Post

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing zijn in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap tweede

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Turkije

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arnhem een podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap