Skip to content

Succesvol weekend voor Lucas Coenen en Jumbo Husqvarna BT Racing

Succesvol weekend voor Lucas Coenen en Jumbo Husqvarna BT Racing

Lucas Coenen van Jumbo Husqvarna BT Racing heeft een succesvol weekend achter de rug. Coenen wist op zaterdag in Rhenen de Dutch Masters of Motocross competitie af te sluiten op een tweede plaats en wist op zondag het Frans Kampioenschap in Basly te winnen.

Het circuit van Rhenen was perfect geprepareerd en lag er vanwege de warme weersomstandigheden hard bij. In de trainingen ging de gebroeders Coenen ervoor om een snelle tijd op de klok te zetten. Sacha kwam dicht bij de pole position en sloot de sessie af als derde terwijl Lucas ondanks verwoede pogingen niet verder kwam dan een twaalfde tijd.

In de eerste manche was het Lucas die een hele goede start wist te pakken en als leider uit de eerste bocht kwam. Hij werkte een sterke wedstrijd af waarin hij lange tijd de tweede plaats in handen had. In de slotfase moest hij deze afstaan en finishte als derde. Sacha kwam buiten de top vijftien uit de start en moest een inhaalrace rijden. Alles gevend kwam hij na een aantal ronden de top tien binnen maar in het heetst van de strijd kwam hij met een andere rijder in aanraking en viel. Dit betekende het einde van de wedstrijd voor Sacha.

Ook in de tweede manche pakte Lucas een hele goede start en kon opnieuw in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Net als in de eerste manche had hij lang de tweede plaats in handen maar in de slotfase moest hij deze toch nog afstaan en werd wederom derde. Sacha kwam in de top vijf rijdend hard ten val en zocht dizzy en met een pijnlijke schouder het rennerskwartier op.

Met tweemaal een derde plaats in de manches eindigde Lucas op een derde plaats in het dagklassement en is hiermee in de eindstand van het kampioenschap op een tweede plaats geëindigd. Sacha heeft het kampioenschap afgesloten op een zesde plaats.

Vandaag kwam Lucas aan de start in de laatste wedstrijd van het Frans Kampioenschap MX2 in Basly. Sacha kwam vanwege zijn pijnlijke schouder hier niet in actie. Ook hier kwam Lucas sterk voor de dag en wist met een 3-1 in de manches de dagzege te pakken!

Daguitslag Dutch Masters 250 Rhenen:
1 Kay de Wolf 50 Pnt
2 Andrea Bonacorsi 44 Pnt
3 Lucas Coenen 40 Pnt
4 Dave Kooiker 34 Pnt
5 Rick Elzinga 28 Pnt

Eindstand Dutch Masters of Motocross 250:
1 Rick Elzinga 172 Pnt
2 Lucas Coenen 160 Pnt
3 Andrea Bonacorsi 116 Pnt
4 Dave Kooiker 100 Pnt
5 Glen Meier 84 Pnt
6 Sacha Coenen 83 Pnt

Photocredits – Huub Munsters

Related Post

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing zijn in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap tweede

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Turkije

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arnhem een podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap