Skip to content

Geen loon naar werken voor Sacha Coenen en Jumbo Husqvarna BT Racing in Duitsland

Geen loon naar werken voor Sacha Coenen en Jumbo Husqvarna BT Racing in Duitsland

Sacha Coenen en Jumbo Husqvarna BT Racing heeft tijdens de zesde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Duitse Teutschenthal geen loon naar werken gehad. Coenen reed in de eerste manche op een tweede plaats en leidde de tweede manche tot in de laatste ronde totdat hij af te rekenen kreeg met een mechanisch probleem en niet tot scoren kwam. Dit was een grote teleurstelling voor hem en voor het team maar de snelheid van Coenen was indrukwekkend te noemen waarmee hij verder kan bouwen naar de volgende wedstrijden. Lucas Coenen moest in beide manches een inhaalrace rijden en werd zevende in het dagklassement.

Het circuit van Teutschenthal lag er hard en verraderlijk bij op zaterdag. Ondanks dit was het Sacha die zich hier goed op thuis voelde en gelijk in de tijdtraining een tweede tijd op de klok wist te zetten. Lucas had het moeilijker om een goede tijd neer te zetten en kwam na verschillende pogingen uit op een eenentwintigste tijd waarmee hij in beide manches geen ideale startplaats had.

Bij de start van de eerste manche was het Sacha die een hele goede start wist te pakken en in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. In de beginfase viel hij even iets terug maar daarna begon hij plaatsen winst te boeken en werkte zich op naar een tweede plaats. Hij volgde de kopman en kwam steeds iets dichterbij. Echter met nog vijf ronden te gaan kreeg hij af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Lucas kwam slecht uit de start en moest van buiten de top twintig terug naar voren zien te komen. Hij zette een straf tempo in en wist de ene na de andere rijder te passeren om uiteindelijk negende te worden.

Belust op revanche ging Sacha in de tweede manche van start en wist onmiddellijk kopstart te pakken. Hij reed vervolgens een geweldige wedstrijd en wist een voorsprong op te bouwen ten opzichte van zijn achtervolgers. Sacha begon met een voorsprong van zeven seconden als leider aan de laatste ronde maar helaas ging het hierin nog mis voor hem. Opnieuw kreeg hij af te rekenen met pech en haalde daardoor de finish niet. Lucas zat er ditmaal beter bij na de start en werkte zich al snel op naar een tiende plaats. Vanaf daar zette hij zijn opmars verder en zag zijn vechtlust beloont worden met een mooie vijfde plaats.

In het dagklassement eindigde Lucas op een zevende plaats en staat nu vijfde in de tussenstand. Sacha bezet de zesentwintigste plaats. Aanstaande zaterdag zullen de gebroeders Coenen aan de start komen in de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Rhenen.

Daguitslag EMX250 Duitsland:
1 Rick Elzinga 47 Pnt
2 Maxime Grau 42 Pnt
3 Andrea Bonacorsi 36 Pnt
4 Camden McLellan 35 Pnt
5 David Bracers 34 Pnt
7 Lucas Coenen 28 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Rick Elzinga 241 Pnt
2 Cornelius Toendel 221 Pnt
3 Andrea Bonacorsi 166 Pnt
4 Camden McLellan 159 Pnt
5 Lucas Coenen 158 Pnt
26 Sacha Coenen 28 Pnt

Related Post

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing zijn in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap tweede

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Turkije

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arnhem een podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap