Skip to content

Lucas Coenen pakt top drie plaats in EMX250 Frankrijk

Lucas Coenen pakt top drie plaats in EMX250 Frankrijk

Lucas Coenen van Jumbo Husqvarna BT Racing heeft in de zesde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Franse Ernee een top drie plaats weten te behalen. Deze positie wist hij in de tweede manche te behalen met een tweede plaats. Helaas kreeg hij in de eerste manche af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij niet tot scoren kwam. Sacha Coenen werkte twee constante manches af en werd met een 7-9 in de manches zesde in de daguitslag.

Het circuit van Ernee was goed geprepareerd toen de rijders op zaterdag aan de trainingen begonnen. Alles liep lekker en dit zorgde ervoor dat Sacha in de tijdtraining een vijfde tijd neer wist te zetten. Lucas kwam na verschillende snelle ronden uit op een elfde tijd en zo waren beide rijders er klaar voor om in de manches mee te gaan strijden om de podiumplaatsen.

In de eerste manche was het Lucas die een hele goede start wist te pakken en al snel de leiding in de wedstrijd in handen kon nemen. Hij bouwde een kleine voorsprong op totdat hij in de vierde ronde even ten val kwam en teruggeslagen werd naar een vijfde plaats. Hij nam zijn tijd om te herstellen en dan later weer terug in de aanval te gaan. Echter na een aantal ronden kreeg hij af te rekenen met een mechanisch probleem en moest teleurgesteld de wedstrijd verlaten.Sacha kwam minder goed weg bij de start en moest van buiten de top tien aan een opmars naar voren beginnen. Dit lukte goed want hij wist helemaal terug te komen naar een zevende plaats en pakte hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.

In de tweede manche kwamen Lucas en Sacha op een derde en vierde plaats uit de eerste ronde. Lucas stootte door naar een tweede plaats en begon druk uit te oefenen op de kopman. Verschillende keren zat hij er naast maar hij kon de koppositie net niet over nemen waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats. Sacha reed een hele constante wedstrijd en was bijna de hele manche in de top vijf te vinden. Echter door een valpartij in de slotfase moest hij een aantal plaatsen prijsgeven en finishte als negende.

In het dagklassement eindigde Sacha op een zesde plaats en legde Lucas beslag op een negende plaats. In de tussenstand om het EMX250 Kampioenschap staat Lucas nu op een gedeelde derde plaats terwijl Sacha met deze goede score is opgeklommen naar een 23ste plaats. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Duitse Teutschenthal.

Daguitslag EMX250 Kampioenschap:
1 Rick Elzinga 42 Pnt
2 Cornelius Toendel 37 Pnt
3 Yago Martinez 36 Pnt
4 Quentin Marc Prugnières 33 Pnt
5 David Braceras 28 Pnt
6 Sacha Coenen 26 Pnt
9 Lucas Coenen 22 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Rick Elzinga 194 Pnt
2 Cornelius Toendel 193 Pnt
3 Andrea Bonacorsi 130 Pnt
4 Hakon Osterhagen 130 Pnt
5 Lucas Coenen 130 Pnt
23 Sacha Coenen 28 Pnt

Related Post

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing zijn in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap tweede

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Turkije

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arnhem een podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap