Skip to content

Jumbo Husqvarna BT Racing scoort met Lucas Coenen tweede plaats in EMX250 Maggiora

Jumbo Husqvarna BT Racing scoort met Lucas Coenen tweede plaats in EMX250 Maggiora

Tijdens de derde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Italiaanse Maggiora heeft Jumbo Husqvarna BT Racing met Lucas Coenen een tweede plaats weten te behalen. Deze positie pakten ze in de eerste manche. In de tweede manche kwam Lucas bij de start ten val en moest een inhaalrace rijden. Dit deed hij goed en kreeg gedurende de wedstrijd de top tien in zicht. Helaas kwam hij toen opnieuw even ten val waardoor hij uiteindelijk vijftiende werd. Sacha Coenen kwam bij de start van de eerste manche ten val en viel hierbij zijn schouder uit de kom. Deze week zal zijn schouder in Frankrijk worden onderzocht en dan zal er bekeken worden hoe het herstelproces eruit zal zien!

Op zaterdag lag de baan van Maggiora er perfect geprepareerd bij. Door de mooie weersomstandigheden was de baan volledig droog en lag deze er snel bij. Beide rijders keken uit naar de eerste manche maar helaas begon deze met een tegenslag voor Sacha. Hij kwam bij de start met een andere rijder in aanraking en viel. Hierbij schoot zijn schouder uit de kom waardoor het weekend er voor Sacha gelijk op zat. Lucas kwam goed weg bij de start en had al snel de tweede plaats in handen. Lucas werkte een constante wedstrijd af en wist netjes stand te houden op deze positie. Met deze tweede plaats had hij voor de zondag een goede uitgangspositie om op het podium te finishen.

Helaas bleef ook Lucas niet verschoond van tegenslag want na de start van de tweede manche was hij betrokken bij een valpartij en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. Hij begon aan een sterke inhaalrace en wist de ene na de andere rijder te passeren. Met nog een aantal ronden te gaan kwam hij aan op een dertiende plaats en kwam steeds dichterbij de top tien. Helaas kwam hij toen in de slotfase nog even een keer ten val waardoor hij uiteindelijk als vijftiende over de finish kwam.

Met deze resultaten eindigde hij op een zesde plaats in het dagklassement, wat ook zijn positie is in de tussenstand van het kampioenschap. Aankomend weekend wordt de vierde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap verreden in Riola Sardo, Sardinie.

Daguitslag EMX250 Maggiora:
1 Cornelius Toendel 47 Pnt
2 Haakon Osterhagen 45 Pnt
3 David Braceras 34 Pnt
4 Andrea Bonacorsi 33 punt
5 Yago Martinez 32 Pnt
6 Lucas Coenen 28 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Cornelius Toendel 124 Pnt
2 Rick Elzinga 107 Pnt
3 Hakon Osterhagen 92 Pnt
4 Camden McLellan 80 Pnt
5 David Braceras 77 Pnt
6 Lucas Coenen 68 Pnt
33 Sacha Coenen 2 Pnt

Photocredits – Huub Munsters

Related Post

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing zijn in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap tweede

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Turkije

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arnhem een podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap