Skip to content

Tweede achtereenvolgende Dutch Masters podium voor Jumbo Husqvarna BT Racing

Tweede achtereenvolgende Dutch Masters podium voor Jumbo Husqvarna BT Racing

Jumbo Husqvarna BT Racing heeft voor de tweede achtereenvolgende keer het Dutch Masters podium weten te behalen. Op tweede Paasdag wist Lucas Coenen in Oldebroek tweede te worden in het dagklassement. Ook Sacha reed een sterke wedstrijd met als hoogtepunt een derde plaats in de eerste manche!

Op het bosrijke circuit van Oldebroek was het Sacha die in de tijdtraining een hele snelle ronde neer wist te zetten en uitkwam op een tweede tijd. Lucas zette verschillende keren aan en sloot de sessie af als negende.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, was het Lucas die de beste start wist te nemen en als eerste de eerste bocht in schoot. Ook Sacha kende een goede eerste ronde en zo kwamen ze op een tweede en derde plaats uit de eerste ronde. Beide rijders wisten de hele manche netjes stand te houden op hun positie en zo was het Lucas die tweede werd voor Sacha.

Ook in de tweede manche was het Lucas die een hele goede start wist te pakken en in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Op een tweede plaats kwam hij uit de eerste ronde en hield de kopman goed onder druk. Echter door een klein foutje verloor hij hem uit het oog en finishte uiteindelijk op een sterke tweede plaats. Sacha kwam na een mindere start goed terug naar een vierde plaats en wist hier een aantal ronden op stand te houden. Even viel hij terug naar een vijfde plaats maar tot overmaat van ramp kwam hij in de laatste ronde in de problemen en werd teruggeslagen naar een zeventiende plaats.

Met een 2-2 in de manches eindigde Lucas op een tweede plaats in het dagklassement en staat nu ook tweede in de tussenstand. Sacha sloot de dag af als tiende en staat nu zesde in de tussenstand. Op zondag 1 mei gaat het kampioenschap verder in Harfsen.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 250 Oldebroek:
1 Rick Elzinga 50 Pnt
2 Lucas Coenen 44 Pnt
3 Andrea Bonacorsi 34 Pnt
4 Jorgen Matthias Talviku 32 Pnt
5 Bastiaan Boegh Damm 31 Pnt
10 Sacha Coenen 24 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross 250:
1 Rick Elzinga 94 Pnt
2 Lucas Coenen 78 Pnt
3 Glen Meier 60 Pnt
4 Jago Geerts 50 Pnt
5 Scott Smulders 48 Pnt
6 Sacha Coenen 46 Pnt

Related Post

Husqvarna BT Racing maakt line up voor seizoen 2023 bekend

Husqvarna BT Racing heeft haar line up voor seizoen 2023 compleet. Na dit succesvolle jaar

Lucas Coenen tweede in eindstand EMX250 Kampioenschap

Lucas Coenen van Jumbo Husqvarna BT Racing is in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap

Dubbelslag voor Lucas Coenen in EMX250 Finland

Lucas Coenen van Jumbo Husqvarna BT Racing heeft beide manches van de voorlaatste wedstrijd van

EMX250 RD.9 2022 – Litti-KymiRing (FIN) BY FULL SPECTRUM