Skip to content

Lucas Coenen eerste leider in het Open Nederlands Kampioenschap 250

Op het legendarische circuit van Lierop heeft Lucas Coenen van Jumbo Husqvarna BT Racing de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 250 weten te winnen. Ook Sacha liet een goede snelheid zien maar door valpartijen moest hij genoegen nemen met een achttiende en achtste plaats.

In de ochtend was het nog koud in Lierop en dit zorgde ervoor dat de handen van Lucas bevroren raakte en hij last kreeg van opgepompte armen. Hij zette een aantal keren aan en kwam uit op een zevende tijd waarmee hij niet ver achter de tweede man zat. Sacha had een goed gevoel op de motor en wist een scherpe vierde tijd neer te zetten.

De eerste manche begon met een tegenslag voor Lucas want na een goede start werd hij in de vierde bocht van de motor gereden en moest vanaf een laatste plaats terug naar voren zien te komen. Alles gevend kwam hij met snelle rondetijden naar voren en wist op een derde plaats over de finish te komen. Sacha kwam redelijk uit de start en was zijn wedstrijd aan het opbouwen totdat hij hard ten val kwam in de waves. Omdat hij zich pijn had gedaan, koste het tijd voordat hij zijn weg weer kon vervolgen. Na de valpartij herstelde hij zich goed en wist er nog een achttiende plaats uit te halen.

Met nieuwe motivatie gingen ze beiden van start in de tweede manche. Lucas kwam rond de vijfde plaats uit de start maar werkte zich op naar een derde plaats en volgde Dave Kooiker die op een tweede plaats reed. Toen hij deze wist te passeren, kwam de kopman ten val waardoor hij de eerste plaats over wist te nemen. Met een straf tempo begon hij weg te lopen en won de manche met een voorsprong van meer dan 32 seconden op de tweede man. Sacha kwam minder goed uit de start en kwam tijdens zijn opmars hard ten val. Hij liet zich niet zomaar uit het veld slaan en zette de achtervolging in. Met rondetijden die regelmatig sneller waren dan die van de tweede en derde man vocht hij zich terug naar een achtste plaats.

Met een 3-1 in de manches wist Lucas het dagklassement te winnen in Lierop terwijl Sacha beslag legde op een tiende plaats. Over twee weken staat voor gebroeders Coenen de tweede wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap op het programma in het Portugese Agueda.