Skip to content

Lucas en Sacha Coenen bouwen verder in het Spaans Kampioenschap MX2 in Montearagon

Lucas en Sacha Coenen bouwen verder in het Spaans Kampioenschap MX2 in Montearagon

Lucas en Sacha Coenen van Jumbo Husqvarna BT Racing hebben in het Spaans Kampioenschap MX2 in Montearagon al goede dingen laten zien.

Het was sinds lange tijd weer de eerste wedstrijd voor de gebroeders Coenen en tevens de eerste wedstrijd in de 250 klasse en voor Jumbo Husqvarna BT Racing.

Nadat Sacha zich op zaterdag als negende had weten te kwalificeren voor de wedstrijd, wist hij in de eerste manche kopstart te pakken. ‘’Ik wist de koppositie vijf ronden vast te houden maar door een foutje werd ik teruggeslagen naar een vierde plaats. Ik heb de top drie in de rest van de manche gevolgd maar kon ze niet meer passeren waardoor ik vierde werd,’’ vertelt Sacha.

Ook Lucas zat er met een vierde plaats goed bij na de start. Echter na een aantal ronden kwam hij op een vijfde plaats rijdend ten val. ‘’Omdat het stuur scheef stond ben ik snel naar de pits gereden om dit recht te laten zetten. Vanaf een laatste plaats begon ik aan een inhaalrace en wist er met snelle rondetijden, waarbij ik in de slotfase de snelste was van het hele veld, nog een veertiende plaats uit te halen,’’ aldus Lucas.

In de tweede manche zat het tegen voor de gebroeders Coenen. Sacha pakte opnieuw kopstart maar in het heetst van de strijd kreeg hij een blockpass van een andere rijder waarbij hij ten val kwam. Hij herstelde zich goed en kwam hard naar voren maar tijdens de manche bungelde zijn voorrem steeds tussen zijn voorwiel omdat deze bij de valpartij kapot was gegaan. Hierdoor moest hij noodgedwongen de wedstrijd. Ook Lucas kwam goed weg bij de start maar omdat hij op het startveld op zijn achterwiel ging, moest hij het gas iets terug draaien waardoor hij rond de tiende plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Met een goed ritme werkte hij zich op naar een vijfde plaats maar niet veel later blokkeerde zijn holeshot device omdat hier hoogstwaarschijnlijk iets tegenaan is gekomen, waardoor ook hij de wedstrijd moest verlaten.

‘’We hebben in deze wedstrijd wat pech gehad maar we hebben gezien dat het met de snelheid goed zit. We blijven hard werken zodat we er klaar voor zijn als het EMX250 Kampioenschap begin maart van start gaat in Mantova.,’’ aldus gebroeders Coenen.

Daguitslag Spaans Kampioenschap MX2 Montearagon:
1 Guillem Farres 42 Pnt
2 David Braceras 42 Pnt
3 Samuel Nilsson 41 Pnt
4 Gerard Congost 38 Pnt
5 Victor Alonso 31 Pnt
11 Sacha Coenen 18 Pnt
20 Lucas Coenen 7 Pnt

Fotocredits – Huub Munsters

Related Post

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing zijn in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap tweede

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Turkije

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arnhem een podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap