Skip to content

Kay Karssemakers wint ADAC Youngster Cup in Gaildorf

Kay Karssemakers wint ADAC Youngster Cup in Gaildorf

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft de ADAC Youngster Cup wedstrijd in Gaildorf weten te winnen. Karssemakers kwam in de eerste manche dicht bij de zege maar werd toen tweede. In de tweede manche slaagde hij er wel in om de manche te winnen en pakte hiermee de eindzege.

Op zaterdag waren de baanomstandigheden perfect. Kay zat in de kwalificatie in de tweede groep en wist hierin de snelste tijd neer te zetten. Tevens was hij het snelste over beide groepen waardoor hij vanaf pole position mocht vertrekken in de eerste manche.

In de eerste manche pakte Karssemakers een goede start en nam al snel de tweede plaats in handen. Vanaf deze positie volgde hij de kopman en sloeg in het midden van de wedstrijd toe. Karssemakers nam de leiding in de wedstrijd in handen. Dit wist hij tot in de slotfase vast te houden maar toch moest hij de eerste plaats nog afstaan en finishte op een tweede plaats.

In de nacht van zaterdag op zondag had het veel geregend in Gaildorf. Hierdoor was de baan zeer modderig toen Kay de tweede manche moest rijden. Karssemakers werkte een gecontroleerde wedstrijd af. Vanaf een eerste plaats hield hij de tweede man in de gaten en nam geen onnodige risico’s. In de moeilijke omstandigheden zette Karssemakers de wedstrijd naar zijn hand en won.

Vanwege de aanhoudende regenval en de slechte circuit omstandigheden, werd de derde en laatste manche afgelast.

Met een 2-1 in de manches pakte Karssemakers de dagzege in Gaildorf. Aankomend weekend zal Husqvarna BT Racing aan de start komen in de EMX250 wedstrijd in het Zweedse Uddevalla.

Daguitslag ADAC Youngster Cup Gaildorf:
1 Kay Karssemakers 47 Pnt
2 Oriol Oliver 41 Pnt
3 Cato Nickel 38 Pnt
4 Peter König 38 Pst
5 Marnique Appelt 33 Pnt

Related Post

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing zijn in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap tweede

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Turkije

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arnhem een podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap