Skip to content

Husqvarna BT Racing pakt manchezege en podiumplaats in EMX250 in Letland

Husqvarna BT Racing pakt manchezege en podiumplaats in EMX250 in Letland

Husqvarna BT Racing heeft tijdens de vijfde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Letse Kegums met Kay Karssemakers een manchezege en een podiumplaats weten te behalen. Karssemakers werd met een 3-1 in de manches tweede in het dagklassement.

Karssemakers ging gemotiveerd het weekend in en opende sterk op zaterdag. Hij zette in de tijdtraining een tweede tijd op de klok en was er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan in de manches. Maxime Grau had het moeilijker om in het juiste ritme te komen en kwam ondanks verwoede pogingen niet verder dan een zestiende tijd. Wesly Dieudonne zette een negentiende tijd op de klok en bouwde hiermee verder om weer terug in zijn oude ritme te komen.

In de eerste manche wist Karssemakers een goede start te pakken en vocht mee in de kopgroep. Hij had lange tijd de derde plaats in handen maar toen hij tussen de achterblijvers een keer verkeerd uitkwam, verloor hij deze positie en viel terug naar een vierde plaats. Karssemakers probeerde nog terug te komen maar dit lukte niet waardoor hij genoegen moest nemen met een vierde plaats. Omdat een rijder voor hem een straf kreeg, schoof hij toch nog een positie op en werd als derde geklasseerd. Grau kwam gelijk in de beginfase ten val waardoor hij vanuit de achterhoede terug naar voren moest zien te komen. Hij gaf alles wat hij had en wist er met een twintigste plaats nog een punt uit te halen. Wesly Dieudonne reed een constante wedstrijd en finishte als zeventiende.

In de tweede manche had Karssemakers al snel de tweede plaats in handen. Hij hield de kopman onder druk en sloeg in de slotfase toe. Hij nam de leiding in de wedstrijd in handen en wist deze vast te houden tot aan de finishvlag. Grau kende nu een betere manche en wist als dertiende over de finish te komen. Ook Dieudonne was met een negentiende plaats opnieuw in de punten te vinden.

Met een 3-1 in de manches eindigde Karssemakers op een tweede plaats in het dagklassement. Grau werd zestiende en Dieudonne legde beslag op een negentiende plaats. In de tussenstand om het EMX250 Kampioenschap staat Karssemakers op een tweede plaats en kijkt tegen een achterstand aan van 30 punten op de leider in het klassement. Grau bezet na vijf wedstrijden de twaalfde plaats en Dieudonne staat dertigste. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Duitse Teutschenthal.

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Andrea Bonacorsi 220 Pnt
2 Kay Karssemakers 190 Pnt
3 Marc Antoine Rossi 156 Pnt
4 Ferruccio Zanchi 151 Pnt
5 Cas Valk 149 Pnt
12 Maxime Grau 80 Pnt
30 Wesly Dieudonne 6 Pnt

Related Post

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing zijn in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap tweede

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Turkije

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arnhem een podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap