Skip to content

Kay Karssemakers scoort top vijf plaats in de Dutch Masters in Markelo

Kay Karssemakers scoort top vijf plaats in de Dutch Masters in Markelo

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Markelo een manche in de top vijf geëindigd. Karssemakers nam in de eerste manche een hele goede start en finishte als vijfde. In de tweede manche was hij het grootste gedeelte van de manche rond de vijfde plaats te vinden maar door een fout in de slotfase werd hij negende.Maxime Grau kwam op een twaalfde en elfde plaats over de finish in de manches.

Het had op de dag voorafgaande aan het evenement veel geregend maar ondanks dit lag het circuit er goed bij. Karssemakers sloot de training af als tiende, net twee plaatsen voor Grau.

In de eerste manche wist Karssemakers een hele goede start te pakken en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. De hele wedstrijd was hij rond de vijfde plaats te vinden en wist na een sterk gereden manche op een vijfde plaats over de finish te komen. Grau kwam pas op een vijfentwintigste plaats uit de eerste ronde en had veel werk te doen om terug naar voren te komen. Hij reed een sterke wedstrijd en wist nog helemaal terug te komen naar een twaalfde plaats.

In de tweede manche pakte Grau een veel betere start en kwam op een zesde plaats uit de eerste ronde. Omdat hij niet gelijk in het juiste ritme zat, viel hij terug naar een negende plaats en reed vervolgens lang op een tiende plaats. In de slotfase moest hij uiteindelijk nog een positie prijsgeven en kwam op een elfde plaats binnen. Karssemakers kwam na een mindere start al snel de top vijf binnen. Hier wisselde hij verschillende keren van positie. Echter door een foutje in de slotfase viel hij terug naar een negende positie en dit was ook de plaats waarop hij finishte.

In het dagklassement eindigde Karssemakers op een zesde plaats en Grau sloot de dag af als dertiende. In de tussenstand van de Dutch Masters of Motocross staat Karssemakers nu vijfde en Grau is opgeklommen naar een veertiende plaats. Aankomend weekend staat voor Husqvarna BT Racing de derde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Portugese Agueda op het programma.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 250:
1 Kay de Wolf 50 Pnt
2 Rick Elzinga 42 Pnt
3 Roan van de Moosdijk 37 Pnt
4 Mikkel Haarup 36 Pnt
5 Andrea Bonacorsi 34 Pnt
6 Kay Karssemakers 28 Pnt
13 Maxime Grau 19 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross 250:
1 Kay de Wolf 97 Pnt
2 Rick Elzinga 89 Pnt
3 Roan van de Moosdijk 77 Pnt
4 Andrea Bonacorsi 70 Pnt
5 Kay Karssemakers 56 Pnt
14 Maxime Grau 27 Pnt

Related Post

Husqvarna BT Racing pakt manchezege en podiumplaats in EMX250 in Letland

Husqvarna BT Racing heeft tijdens de vijfde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Letse

Kay Karssemakers in de top vijf in de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de laatste wedstrijd van de Dutch Masters

Husqvarna BT Racing pakt met Kay Karssemakers derde podium in EMX250 in Spanje

Husqvarna BT Racing heeft in het Spaanse Arroyomolinos samen met Kay Karssemakers haar derde podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Portugal

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de derde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap