Skip to content

Maxime Grau pakt top drie plaats in EMX250 Trentino

Maxime Grau pakt top drie plaats in EMX250 Trentino

Maxime Grau van Husqvarna BT Racing heeft tijdens de tweede wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Italiaanse Arco di Trento een top drie plaats weten te behalen. Grau begint na zijn knie operatie weer steeds beter in vorm te komen en liet dit zien door in de tweede manche derde te worden. In de eerste manche werd Grau dertiende en dit leverde hem in het dagklassement een zesde plaats op. Kay Karssemakers werd met een 6-9 in de manches achtste in het dagklassement.

In de tijdtraining gingen beide rijders verschillende keren op pad om een scherpe tijd op de klok te zetten. De baan was hard en glad waardoor er uiterst geconcentreerd gereden moest worden. Grau sloot de tijdtraining af als achtste, net een positie voor Karssemakers die een negende tijd neer wist te zetten.

Bij de start van de eerste manche was het Karssemakers die een hele goede start wist te pakken en al snel de derde plaats in handen kreeg. Hier wist hij in de beginfase goed op stand te houden en later op een vierde plaats. Echter door een kleine valpartij werd hij teruggeslagen naar een zevende plaats. Karssemakers herstelde zich goed en wist in de slotfase nog een positie winst te boeken en eindigde op een zesde plaats. Grau kwam minder goed uit de start en zat buiten de top tien. De hele wedstrijd reed hij op een elfde plaats maar omdat hij niet lekker in zijn ritme zat, moest hij in de slotfase nog twee plaatsen prijsgeven en finishte als dertiende.

In de tweede manche was het Grau die een hele goede start wist te pakken en zich vanaf een vijfde plaats op werkte naar een derde plaats. Grau kon het tempo van de tweede man lang volgen maar moest hem in de slotfase laten gaan. Hij bleef gecontroleerd rijden en wist de manche op een sterke derde plaats af te sluiten. Ook Karssemakers kwam in de top vijf uit de eerste bocht maar kwam in het heetst van de strijd ten val in de eerste ronde en viel terug tot buiten de top tien. De hele manche wist hij zich op een negende plaats te handhaven en even nam hij zelfs de achtste plaats in handen. Door een valpartij werd zijn opmars onderbroken waardoor hij uiteindelijk toch genoegen moest nemen met een negende plaats.

In het dagklassement eindigde Grau op een zesde plaats en Karssemakers legde beslag op een achtste plaats. In de tussenstand om het EMX250 Kampioenschap staat Karssemakers nu vierde en Grau is opgeklommen naar een elfde plaats. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Portugese Agueda.

Daguitslag EMX250 Trentino:
1 Valerio Lata 47 Pnt
2 Andrea Bonacorsi 47 Pnt
3 Ferruccio Zanchi 36 Pnt
4 Karlis Alberts Reisulis 34 Pnt
5 Marc Antoine Rossi 32 Pnt
6 Maxime Grau 28 Pnt
8 Kay Karssemakers 27 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Andrea Bonacorsi 97 Pnt
2 Valerio Lata 75 Pnt
3 Cas Valk 66 Pnt
4 Kay Karssemakers 65 Pnt
5 Ivano van Erp 60 Pnt
11 Maxime Grau 33 Pnt

Related Post

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing zijn in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap tweede

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Turkije

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arnhem een podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap