Skip to content

Husqvarna BT Racing met Kay Karssemakers zesde in Dutch Masters Harfsen

Husqvarna BT Racing met Kay Karssemakers zesde in Dutch Masters Harfsen

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen zesde geworden. Karssemakers scoorde met tweemaal een zevende plaats in de manches constant en dit leverde hem in het dagklassement een zesde plaats op.

Omdat er meer dan zestig deelnemers hadden ingeschreven, werd er in twee groepen getraind. Maxime Grau reed na zijn knie operatie van in de winter weer zijn eerste wedstrijd in Harfsen. Hij kwam hier vooral om wedstrijdritme op te doen en zette een tiende neer in de eerste groep. Wesley Dieudonne zat in dezelfde groep en kwam uit op een zestiende tijd. In de andere groep zette Kay Karssemakers een zesde tijd op de klok.

In de eerste manche waren het Karssemakers en Grau die een hele goede start wisten te pakken. Ze kwamen op een derde en vijfde plaats uit de eerste ronde maar kenden beiden een moeilijke tweede ronde. Karssemakers viel terug naar een zevende plaats, kreeg vervolgens wel even nog weer de vijfde plaats in handen maar finishte uiteindelijk toch als zevende. Grau viel helemaal terug naar een zeventiende plaats maar ging daarna nog een keer in fout waardoor hij de wedstrijd rustig uit heeft gereden. Voor Wesley Dieudonne was dit niet de manche waarop hij had gehoopt want hij haalde de finish niet.

Karssemakers startte in de tweede manche sterk en reed in de eerste paar ronden op een vijfde plaats. Helaas kwam hij toen op hoge snelheid ten val maar was snel weer weg en wist opnieuw zevende te worden. Dieudonne reed een sterke tweede manche. Hij pakte geen goede start en kwam pas op een vierentwintigste plaats uit de eerste ronde maar vanaf daar begon hij aan een opmars naar voren. De ene na de andere rijder werd gepasseerd en hij wist op een nette twaalfde plaats over de finish te komen. Grau begon net buiten de top tien aan de wedstrijd en werkte een constante wedstrijd af. Gedurende de wedstrijd moest hij wel iets inleveren maar wist op een veertiende plaats te finishen.

In het dagklassement eindigde Karssemakers op een zesde plaats en Dieudonne en Grau legden beslag op een zestiende en achttiende plaats. Aankomend weekend staat voor Husqvarna BT Racing de eerste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap op het programma in Riola Sardo, Sardinie.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 250 Harfsen:
1 Kay de Wolf 47 Pnt
2 Rick Elzinga 47 Pnt
3 Roan van de Moosdijk 40 Pnt
4 Andrea Bonacorsi 36 Pnt
5 Karlis Alberts Reisulis 31 Pnt
6 Kay Karssemakers 28 Pnt
16 Wesly Dieudonne 9 Pnt
18 Maxime Grau 8 Pnt

Related Post

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing zijn in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap tweede

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Turkije

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arnhem een podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap