Skip to content

Lucas Coenen pakt podiumplaats in EMX250 Sardinie

Lucas Coenen pakt podiumplaats in EMX250 Sardinie

Lucas Coenen is tijdens de vierde wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap in Riola Sardo, Sardinie op het podium geëindigd. Coenen wist in de bloedhete omstandigheden vierde te worden in de tweede manche en reed in de tweede manche lange tijd aan de leiding. Hierin werd hij uiteindelijk tweede en dit leverde hem in het dagklassement een derde plaats op.

De omstandigheden waren zwaar in Sardinie. Temperaturen rond de dertig graden en een zware zandbaan zorgden ervoor dat het afzien was voor de rijders. Lucas weerde zich kranig en ging er vol tegenaan om er een goed weekend van te maken. Hij kwalificeerde zich als zesde en was er klaar voor om in de manches op jacht te gaan naar de punten.

In de eerste manche kwam Lucas niet goed uit de start en kwam pas op een negende plaats uit de eerste ronde. Hij begon aan een opmars en wist zich al voor het midden van de wedstrijd op te werken naar een vijfde plaats. Hier was hij nog niet tevreden mee en stoomde door naar een derde positie. Door een foutje in de slotfase moest hij de derde plaats weer afstaan en werd op een vierde plaats afgevlagd.

In de tweede manche was zijn start nog beter en kwam hij als leider uit de eerste ronde. Gelijk zette hij een hoog tempo in en probeerde een gat te slaan. Dit lukte maar wel koste dit veel energie. Net na het midden van de wedstrijd kwam de tweede man opzetten en die wist Lucas te passeren. Ondanks zijn vermoeidheid bleef hij knokken en hield de kopman onder druk. In de slotfase zette hij nog eens aan maar kwam uiteindelijk net tekort om de manche te kunnen winnen en werd sterk tweede.

Met een 4-2 in de manches eindigde Lucas op een derde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het EMX250 Kampioenschap staat hij nu vijfde!

Daguitslag EMX250 Sardinie:
1 Andrea Bonacorsi 47 Pnt
2 Rick Elzinga 45 Pnt
3 Lucas Coenen 40 Pnt
4 Dave Kooiker 34 Pnt
5 Cornelius Toendel 32 Pnt

EMX250 Tussenstand:
1 Cornelius Toendel 156 Pnt
2 Rick Elzinga 152 Pnt
3 Haakon Osterhagen 112 Pnt
4 Andrea Bonacorsi 108 Pnt
5 Lucas Coenen 108 Pnt

Photocredits – Huub Munsters

Related Post

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing zijn in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap tweede

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Turkije

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arnhem een podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap