Skip to content

Jumbo Husqvarna BT Racing en Lucas Coenen tweede in de Dutch Masters Harfsen

Jumbo Husqvarna BT Racing en Lucas Coenen tweede in de Dutch Masters Harfsen

Jumbo Husqvarna BT Racing is met Lucas Coenen op het podium geëindigd tijdens de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Harfsen. Lucas wist met een 3-2 in de manches tweede te worden in de daguitslag. Sacha Coenen kwam dicht bij het podium en werd met een 5-3 in de manches vierde in het dagklassement.

Het circuit van Harfsen lag er in de training hard en snel bij. Hierop voelde Sacha zich als een vis in het water en perste er een hele scherpe tijd uit, waarmee hij de pole position veroverde. Lucas sloot de training af op een zevende tijd en was hier tevreden mee!

Toen het starthek in de eerste manche viel was het Lucas die als leider aan de wedstrijd kon beginnen. In de beginfase hield hij stand op de eerste plaats maar moest daarna twee plaatsen prijsgeven en viel terug naar een derde plaats. Hierop wist hij stand te houden tot aan de finish en pakte hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap. Sacha maakte net na de start een fout maar draaide in de eerste bocht kort af en kon daardoor net buiten de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Hij werkte zich op naar een vierde plaats en wist hier netjes op stand te houden totdat hij even ten val kwam. Hij werd teruggeslagen naar een twaalfde plaats en zette de achtervolging in. Iedere ronde wist hij meerdere rijders te passeren en in de laatste paar ronden was hij de snelste man op de baan. Hij kwam er nog dichtbij om vierde te worden maar kwam helaas verkeerd uit bij het passeren van een achterblijver waardoor hij op een vijfde plaats over de finish kwam.

Ook in de tweede manche was het Lucas die kopstart wist te pakken maar door een klein foutje, moest hij deze gelijk al afstaan. Hij volgde de kopman en begon in het midden van de wedstrijd echt aan te zetten om een aanval in te zetten. Zover kwam het niet omdat de wedstrijd onverwachts werd afgevlagd en er geen herstart meer kwam. Hierdoor werd Lucas als tweede geklasseerd. Sacha kwam vanaf een negende plaats terug naar een vierde positie en zette in de slotfase de druk op de ketel bij de derde man. Met een mooie inhaalmanoeuvre nam hij deze positie over en wist deze vast te houden tot aan de finish.

Met een 3-2 in de manches eindigde Lucas op een tweede plaats in het dagklassement en Sacha werd vierde. In de tussenstand staat Lucas op een tweede plaats en Sacha bezet nu de vierde plaats. Aankomend weekend zullen gebroeders Coenen aan de start komen in de EMX250 wedstrijd in het Italiaanse Maggiora.

Daguitslag Dutch Masters 250 Harfsen:
1 Rick Elzinga 50 Pnt
2 Lucas Coenen 42 Pnt
3 Andrea Bonacorsi 38 Pnt
4 Sacha Coenen 36 Pnt
5 Kay Karssemakers 36 Pnt

Related Post

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing zijn in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap tweede

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Turkije

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arnhem een podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap