Skip to content

Lucas Coenen tweede in EMX250 in Portugal

Lucas Coenen van Jumbo Husqvarna BT Racing heeft tijdens de tweede wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Portugese Agueda zijn eerste podiumplaats in deze klasse weten te behalen. Coenen werd met tweemaal een derde plaats in de manches tweede in het dagklassement. Sacha liet een hele goede snelheid zien maar valpartijen hielden hem buiten de punten!

In de trainingen was het Sacha die een hele goede snelheid liet zien en zich als derde wist te kwalificeren voor de wedstrijd. Lucas had zijn draai nog niet gevonden op het circuit en slaagde er niet in om een perfecte ronde neer te zetten, wat tot gevolg had dat hij in beide manches geen goede startplaats had.

In de eerste manche kende Sacha tegenslag want zijn hekje viel niet waardoor hij als laatste aan de wedstrijd moest beginnen. Lucas kwam redelijk goed uit de start en had nu een goed ritme in handen waarmee hij zich naar voren begon te werken. Hij kwam de top vijf binnen en vocht zich gedurende de wedstrijd naar een derde plaats! Sacha kwam na een grote inhaalrace nog dicht in de buurt van de punten maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 22ste plaats waarmee hij niet tot scoren kwam.

In de tweede manche kwam Sacha in de eerste ronde hard ten val en was opnieuw op achter volgen aangewezen. Lucas daarentegen had ditmaal meer werk te doen dan in de eerste manche en begon aan een opmars naar voren. Dit lukte goed want gedurende de wedstrijd wist hij verschillende rijders te passeren en finishte op een goede derde plaats. Hiermee eindigde Lucas op een knappe tweede plaats in het dagklassement. Sacha strandde wederom met een 21ste plaats net buiten de punten. Zijn resultaten laten niet zien met welke snelheid hij over het circuit ging en we hopen dat hij dit tijdens de volgende wedstrijd kan laten zien.

Commentaar Lucas Coenen: ‘’Het is ongelooflijk. Op de tijdtraining na heb ik het hele weekend goed gereden. Na de tijdtraining heb ik met het team gesproken en hebben we toch iets gevonden om vanaf de buitenzijde toch een goede start te pakken. Dit lukte en ik kon beide keren rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd wist ik terug te komen naar een derde plaats en dit leverde mij in het dagklassement een tweede plaats op. Ik en het team hebben er alles aan gedaan om dit te behalen en ik ben daar dan ook zeer blij mee.’’

Commentaar Sacha Coenen: ‘’In de vrije training zette ik de snelste tijd neer en ook in de tijdtraining kwam ik uit op een derde tijd. Ik voelde me goed op de motor maar bij de start van de eerste manche vielen de eerste vier hekken niet waardoor ik als laatste aan de wedstrijd moest beginnen. Tijdens mijn opmars kwam ik nog twee keer ten val en eindigde uiteindelijk op een 22ste plaats. In de tweede manche reed ik op een tweede plaats toen ik op de triple sprong ten val kwam. Met veel schade aan mijn motor ben ik naar de pits gegaan en kon mijn weg met bijna een ronde achterstand vervolgen. Het rijden ging toen goed en ik wist de zesde snelste tijd neer te zetten. Het is teleurstellend wat er is gebeurd want we hadden de snelheid om het goed te kunnen doen hier.’’

In het weekend van 7 en 8 mei staat de volgende EMX250 wedstrijd op het programma in Italiaanse Maggiora.