Skip to content

Jumbo Husqvarna BT Racing pakt met Lucas Coenen podiumplaats in Dutch Masters Arnhem

Jumbo Husqvarna BT Racing pakt met Lucas Coenen podiumplaats in Dutch Masters Arnhem

Jumbo Husqvarna BT Racing is op zondag sterk aan de Dutch Masters of Motocross in Arnhem begonnen. Lucas Coenen wist na een derde plaats in de eerste manche en een sterke inhaalrace in de tweede manche waarin hij zevende werd, op een derde plaats te eindigen in het dagklassement. Ook Sacha deed het netjes en wist zevende te worden in de daguitslag.

De gebroeders Coenen hadden gelijk vanaf de training een goed gevoel op de baan. Dit zorgde ervoor dat Lucas in de tijdtraining een goede derde tijd op de klok wist te zetten. Ook Sacha was met een negende tijd in de top tien te vinden.

In de eerste manche kon Lucas net buiten de top vijf aan de wedstrijd beginnen. ‘’Mijn reactie was net iets te laat maar ik kon dit op het startveld goed maken en kwam op een zesde plaats uit de eerste bocht. In de beginfase wist ik mij al op te werken naar een derde plaats maar opdat moment waren de kopmannen al weg. Ik zette de hele manche goede tijden neer en finishte als derde,’’ vertelt Lucas.

Sacha kwam minder goed uit de start en moest aan een opmars naar voren beginnen. Dit verliep goed totdat deze door een kleine valpartij even onderbroken werd. Na de valpartij herstelde hij zich goed en vocht zich terug naar een twaalfde plaats totdat er een rode vlagsituatie plaats vond. Er kwam geen herstart waardoor Sacha genoegen moest nemen met een twaalfde plaats.

In de tweede manche pakte Sacha een hele goede start maar verloor in de eerste bocht vele plaatsen. ‘’Ik belandde in de eerste bocht naast de motor. Ik moest opnieuw van ver komen maar de tijden waren goed en wist er een achtste plaats uit te halen,’’ vertelt Sacha.

Ook Lucas bleef in de eerste ronde niet verschoond van problemen want nadat hij een hele goede start had genomen, kwam hij in het heetst van de strijd ten val en viel hierdoor helemaal terug naar een laatste plaats. Met goede rondetijden vocht hij zich helemaal terug naar een zevende plaats en dit was voldoende voor een derde plaats in het dagklassement. Hiermee pakte Lucas zijn allereerste podiumplaats in de 250 klasse.

In het dagklassement eindigde Lucas als derde en Sacha legde beslag op een zevende plaats. Aankomend weekend zullen gebroeders Coenen aan de start komen in het Open Nederlands Kampioenschap in Lierop.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 250 Arnhem:
1 Jago Geerts 50 Pnt
2 Rick Elzinga 44 Pnt
3 Lucas Coenen 34 Pnt
4 Glen Meier 32 Pnt
5 Tim Edberg 31 Pnt
7 Sacha Coenen 22 Pnt

Related Post

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing tweede in het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers en Husqvarna BT Racing zijn in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap tweede

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Turkije

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 in Arnhem

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in Arnhem een podiumplaats

Kay Karssemakers op het podium in EMX250 Zweden

Kay Karssemakers van Husqvarna BT Racing heeft in de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap