Jumbo Husqvarna BT Racing maakt positieve seizoenstart in Mantova

Jumbo Husqvarna BT Racing heeft zondag bij de laatste wedstrijd van het Italiaans Kampioenschap in Mantova een positieve seizoenstart gemaakt. Scott Smulders en Camden McLellan wisten in hun klasse in de top vijf te finishen en Micha Boy de Waal kwam in de MX1 klasse als tiende uit de strijd.

Scott Smulders wist in de tijdtraining van de 125cc klasse ondanks dat hij maar moeilijk een vrije ronde neer kon zetten, op een vierde tijd uit te komen. De eerste manche begon positief maar door een valpartij in de tweede ronde werd hij teruggeslagen naar een achttiende plaats en moest aan een inhaalrace beginnen. Met goede rondetijden wist hij de ene na de andere rijder te passeren en haalde er nog een negende plaats uit.

In de tweede manche kwam Smulders dichtbij een kopstart en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. ‘’Omdat ik in de eerste paar ronden wat foutjes maakte, viel ik terug naar een zevende plaats. Vanaf de derde ronde kwam ik in een goede flow en wist ik terug te komen naar een derde plaats, wat me in het dagklassement een vijfde plaats opleverde. Ik ben tevreden over het rijden en we weten nu waar we aan moeten werken,’’ vertelt Scott.

In de MX2 manche pakte Camden een hele goede start maar omdat hij niet agressief genoeg reed, verloor hij verschillende plaatsen. ‘’Na een aantal ronden begon het beter te gaan en wist ik de verloren posities terug te pakken. Ook kon ik door valpartijen van andere twee plaatsen opschuiven. Ik eindigde op een vierde plaats en hier ben ik tevreden over,’’ vertelt Camden.

In de superfinale zat hij er na de start niet goed bij en begon aan een inhaalrace. Dit liep lekker totdat hij tot stilstand kwam achter een gevallen rijder. Kort daarna gooide een valpartij opnieuw roet in het eten waarna hij besloot om de wedstrijd rustig uit te rijden.

Micha Boy de Waal begon sterk door in de tijdtraining van de MX1 klasse een zesde tijd op de klok te zetten. Het ritme zat er goed in en dit zorgde voor vertrouwen voor in de manches. Toen het starthek in de eerste manche viel kwam Micha niet goed weg en moest aan een opmars beginnen. ‘’Ik had een redelijk ritme in handen maar kreeg al snel last van harde onderarmen. Hierdoor kon ik niet meer voluit rijden en heb de manche uitgereden op een tiende plaats,’’ vertelt Micha.

In de superfinale kende de Waal tegenslag want na een redelijke start kwamen er in het gedrang van de eerste ronde twee rijders vlak voor hem ten val. Micha kon ze niet meer ontwijken en kwam ten val. Hierbij kwam hij met zijn voet bekneld te zitten tussen het achterwiel, wat het einde van zijn wedstrijd betekende.

‘’Het was geen super dag voor me maar we zijn klaar voor hetgeen er komen gaat,’’ sluit Micha af.

Wanneer de volgende wedstrijd zal zijn, is op dit moment even afwachten. Daarom zal het team in de komende weken haar voorbereiding verder zetten zodat de rijders goed in vorm blijven.

Daguitslag 125cc:
1 Luca Ruffini 460 Pnt
2 Andrea Rossi 390 Pnt
3 Andrea Viano 330 Pnt
4 Hakon Osterhagen 260 Pst
5 Scott Smulders 255 Pnt

MX2 manche:
1 Nicholas Lapucci
2 Roan van de Moosdijk
3 Ramon Savioli
4 Camden McLellan
5 Kevin Horgmo

MX1 manche:
1 Romain Febvre
2 Jeremy Van Horebeek
3 Ivo Monticelli
4 Alessandro Lupino
5 Tanel Leok
10 Micha Boy de Waal

Superfinale:
1 Romain Febvre
2 Jeremy Van Horebeek
3 Ivo Monticelli
4 Nicholas Lapucci
5 Roan van de Moosdijk
30 Camden McLellan
DNF Micha Boy de Waal

Fotocredits – Huub Munsters