Valpartijen maken het Scott Smulders moeilijk in laatste EMX125 wedstrijd in Lommel

Valpartijen hebben het Scott Smulders van Jumbo No Fear BT Racing in de laatste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in Lommel parten gespeeld. Smulders kwam in de eerste manche op een derde plaats rijdend ten val maar wist er toen nog wel een tiende plaats uit te halen. In de tweede manche kwam hij in het heetst van de strijd ten val in de eerste ronde en werd hierdoor helemaal teruggeslagen naar een veertigste plaats. Alles gevend kwam hij terug naar voren en wist er nog een twintigste plaats uit te halen!

Scott voelde zich goed op de baan in de training en wist een zesde tijd op de klok te zetten. Wel kwam hij in zijn snelste ronde in de laatste sectie van het circuit achter een langzamere rijder waardoor hij heel iets tijd verloor. Hiermee wist Scott dat het met zijn snelheid goed zat en begon dan ook met vertrouwen aan de voorbereiding op de eerste manche.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij op een derde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. ‘’Ik kon goed mee rijden met de eerste en tweede man maar in de tweede ronde kwam ik ten val en verloor daardoor een aantal plaatsen. Vanaf een vijftiende plaats kwam ik terug naar voren en wist er nog een tiende plaats uit te halen. Ik was niet tevreden over mijn rijden en wilde het in de tweede manche graag beter doen,’’ vertelt Scott.

In de tweede manche pakte hij een minder goede start en in de haast om snel plaatsen winst te boeken, kwam hij met een andere rijder in aanraking en viel. Vanaf een veertigste plaats kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar een twintigste plaats en pakte hiermee nog een EK punt.

‘’Ik ben niet tevreden over het rijden en baal ervan dat ik de wedstrijd door twee valpartijen heb verpest. Het seizoen zit erop en ik heb laten zien dat mijn snelheid goed is, alleen dat ik constanter moet worden. Ik kijk nu al heel erg uit naar seizoen 2021 en ga deze winter super hard werken om volgend jaar te knallen. Ik wil mijn team en monteur bedanken voor al het harde werken.’’

Daguitslag EMX125 Lommel:
1 Max Palsson 50 Pnt
2 Meico Vettik 44 Pnt
3 Guillem Farres 35 Pnt
4 Haakon Osterhagen 32 Pnt
5 Andrea Bonacorsi 30 Pnt
16 Scott Smulders 12 Pnt

Eindstand EMX125 Kampioenschap:
1 Andrea Bonacorsi 333 Pnt
2 David Braceras 282 Pnt
3 Meico Vettik 268 Pnt
4 Max Palsson 263 Pnt
5 Pietro Razzini 240 Pnt
14 Scott Smulders 92 Pnt