Scott Smulders scoort top drie plaats in EMX125 Lommel

Scott Smulders van Jumbo No Fear BT Racing heeft in de voorlaatste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in Lommel een top drie plaats weten te behalen. Na tegenslag in de eerste manche waarbij hij niet tot scoren kwam, revancheerde hij zich in de tweede manche en werd derde. Camden McLellan kwam in de eerste manche van de EMX250 klasse met een elfde plaats dichtbij een top tien plaats. 

Nadat Scott zich in de tijdtraining als elfde wist te kwalificeren, pakte hij in de eerste manche een goede start. Lang streed hij net buiten de top vijf en wisselde van positie totdat hij in het heetst van de strijd ten val kwam. Scott herstelde zich goed en kwam van buiten de top vijftien terug naar een dertiende positie totdat hij opnieuw ten val kwam en uiteindelijk buiten de punten finishte.

In de tweede manche revancheerde Smulders zich. Hij pakte een hele goede start en deed de hele wedstrijd goed mee in de top drie. Met een goed ritme had hij in het midden van de wedstrijd de tweede plaats in handen en begon de kopman onder druk te zetten. Het lukte hem niet om deze te passeren maar tegelijkertijd begon de derde man in te lopen op Scott. In de slotfase moest hij de tweede plaats nog afstaan maar kwam op een hele sterke derde plaats over de finish. Met dit resultaat werd hij tiende in het dagklassement en is in de tussenstand opgeklommen naar een veertiende plaats.

Camden McLellan kwalificeerde zich in de EMX250 klasse als twaalfde voor de wedstrijd. In de eerste manche kwam hij niet goed uit de start en moest van buiten de top vijftien aan een inhaalrace beginnen. In de eerste helft van de wedstrijd was hij flink in strijd verwikkeld met de concurrentie en reed in het midden van de wedstrijd pas op een zestiende plaats. In de tweede helft vond hij het juiste ritme en begon hij plaatsen winst te boeken. Hij kende een sterk eindschot en finishte de wedstrijd op een sterke elfde plaats.

De tweede manche begon met een grote teleurstelling voor Camden want hij raakte betrokken bij een valpartij in de eerste bocht en moest daardoor met een pijnlijke schouder en een beschadigde motor de wedstrijd verlaten!

Door het uitvallen in de tweede manche kwam hij in het dagklassement niet verder dan een achttiende plaats. In de eindstand van het kampioenschap is Camden op een zeventiende plaats geëindigd. 

Aanstaande zaterdag staat voor Scott de laatste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap op het programma in het Belgische Lommel.

Daguitslag EMX125 Lommel:
1 David Braceras 47 Pnt
2 Andrea Bonacorsi 41 Pnt
3 Haakon Osterhagen 35 Pnt
4 Florian Miot 30 Pkt
5 Andrea Roncoli 30 Pnt
10 Scott Smulders 20 Pnt

Daguitslag EMX250 Lommel:
1 Thibault Benistant 47 Pnt
2 Hakon Fredriksen 40 Pnt
3 Jorgen Matthias Talviku 34 Pnt
4 Marcel Conijn 32 Pnt
5 Albin Gerhardsson 29 Pnt
18 Camden McLellan 10 Pnt