Jumbo No Fear BT Racing met twee rijders in de top tien in de EMX in Lommel

Jumbo No Fear BT Racing had op zaterdag tijdens de EMX wedstrijden op het zandcircuit van Lommel twee rijders in de top tien. Scott Smulders wist in de 125cc klasse tiende te worden in de daguitslag en ditzelfde deed Camden McLellan in de EMX250 klasse.

Scott voelde zich gelijk goed op de baan maar had het moeilijk op de lange wavesectie en dit bleef hem de hele dag achtervolgen. Scott wist in de tijdtraining een vierde tijd neer te zetten met drie hele goede secties alleen in de sectie van de waves verloor hij veel tijd waardoor er meer in had gezeten dan een vierde tijd.

In de eerste manche pakte Scott een goede start maar verloor in de beginfase verschillende posities omdat hij te lief was. ‘’Ik viel terug naar een dertiende plaats maar daarna begon het rijden echt lekker te gaan en kwam ik met goede rondetijden terug naar een negende plaats. Ook kreeg ik nog de aansluiting met een groepje van rijders voor mij maar de tijd was tekort om die ook nog te passeren,’’ vertelt Scott.

Ook in de tweede manche wist Scott een goede start te pakken en ditmaal ging hij in de eerste twee ronden beter mee. ‘’’Het ging lekker totdat ik aan het einde van de tweede ronde op een bult te ver sprong en in het losse zand landde. Hierbij kwam ik hard met mijn hoofd in aanraking met het stuur en daarna ging het rijden niet lekker meer. ‘’

Scott kwam op een vijftiende plaats over de finish en sloot de dag af op een tiende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het EMX125 Kampioenschap bezet hij na de wedstrijd in Lommel de zeventiende plaats.

Camden McLellan reed in Lommel de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap. In de eerste manche kwam Camden bij de start ten val maar vervolgens reed hij een hele sterke inhaalrace en kwam vanuit de achterhoede terug naar een veertiende plaats. In de tweede manche pakte hij een betere start en wist zich gedurende de wedstrijd op te werken naar een zevende plaats en ging de strijd aan met de zesde plaats. Tegen het einde van de wedstrijd moest hij een paar plaatsen prijsgeven omdat de vermoeidheid toe begon te slaan maar wist de manche toch af te sluiten op een elfde plaats, waarmee hij tiende werd in de daguitslag.

Adam Zsolt Kovacs had het moeilijk tijdens de eerste EMX250 wedstrijd in Lommel en kwam door foutjes en valpartijen niet tot scoren! Aanstaande dinsdag wordt de laatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap verreden in Lommel.

Daguitslag EMX125 Lommel:
1 Guillem Farres 41 Pnt
2 David Braceras 41 Pnt
3 Max Palsson 40 Pnt
4 Haakon Osterhagen 37 Pnt
5 Florian Miot 37 Pnt
10 Scott Smulders 18 Pnt

Daguitslag EMX250 Lommel:
1 Thibault Benistant 50 Pnt
2 Mattia Guadagnini 44 Pnt
3 Hakon Fredriksen 38 Pnt
4 Kay de Wolf 36 Pnt
5 Jorgen Matthias Talviku 34 Pnt
10 Camden McLellan 17 Pnt