Scott Smulders wint ONK 125 in Westerbork

Scott Smulders van Jumbo No Fear BT Racing heeft de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 125 in Westerbork weten te winnen.

Smulders nam in de eerste en enige manche al snel de leiding in handen en wist op gecontroleerde wijze als winnaar over de finish te komen.

Vanwege een pijnlijke schouder had Scott in goed overleg samen met het team besloten om niet af te reizen naar Spanje waar een EMX125 werd verreden. In de afgelopen week had Scott veel met zijn schouder getraind en deze begon steeds beter aan te voelen. Hierdoor werd besloten om toch in Westerbork van start te gaan.

In de tijdtraining voelde zijn schouder gelijk goed aan en wist de snelste tijd op de klok te zetten. Het circuit was zwaar door de regenval en hierdoor was een goede start heel belangrijk. Scott reageerde scherp toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte en kwam als tweede uit de eerste bocht.

‘’Al snel nam ik de leiding in de wedstrijd in handen en liep weg bij de rest van het deelnemersveld. In de laatste ronde kwam ik nog even ten val maar de voorsprong was groot genoeg zodat ik de wedstrijd winnend af kon sluiten,’’ vertelt Scott.

Door de aanhoudende regenval werd de tweede manche afgelast waardoor de uitslag van de eerste manche tevens de daguitslag was. De wedstrijd in Westerbork was goed voor het vertrouwen van Scott en hij reist aankomend weekend dan ook met een goed gevoel af naar de EMX125 wedstrijd in Lommel, waar de volgende triple header van het EMX125 Kampioenschap op het programma staat.

Daguitslag ONK 125 Westerbork:
1 Scott Smulders
2 Cas Valk
3 Karlis Alberts Reisulis
4 Sem de Lange
5 Jarno Bos