Wisselend succes voor Camden McLellan in EMX250 in Spanje

Camden McLellan van Jumbo No Fear BT Racing heeft tijdens de achtste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Spaanse Arroyomolinos wisselend succes geboekt. McLellan kwam in de eerste manche na een valpartij in de beginfase sterk terug en wist zich vanaf een laatste plaats terug te knokken naar een twaalfde plaats. In de tweede manche reed hij in het midden van de wedstrijd op een elfde plaats maar moest in het resterende deel nog twee plaatsen afstaan en werd dertiende.

Camden begon met vertrouwen aan de dag op het aangelegde circuit van Arroyomolinos. In de training waren de verschillen tussen de rijders klein. Camden zette verschillende keren aan om een goede tijd op de klok te zetten en kwam uit op een twaalfde tijd. Met zijn tijd zat hij binnen de seconde van de zevende man en dit gaf een goed gevoel voor de eerste manche.

‘’Ik pakte een goede start en reed in de top tien toen ik een paar rijders in dezelfde bocht wist te passeren. Vervolgens wilde ik nog een rijder passeren maar reed te hard een spoor in en kwam ten val. Ik kwam hierbij vast onder mijn motor te liggen en dit koste mij veel tijd. Vanaf een laatste plaats wist ik mij nog terug te vechten naar een twaalfde plaats. Het rijden ging goed en mijn snelheid was ook perfect,’’ vertelt Camden.

In de tweede manche zat Camden er minder goed bij na de start en reed in de beginfase op een veertiende plaats. Met een goed ritme wist hij zich op te werken naar een elfde plaats maar helaas kon hij deze positie niet vasthouden en verloor in de slotfase nog twee posities waardoor hij als dertiende over de finish kwam.

In het dagklassement eindigde Camden op een dertiende plaats en hiermee is hij in de tussenstand opgeklommen naar een zestiende plaats. Volgend weekend staat voor de Zuid Afrikaan de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap op het programma in het Belgische Lommel.

Daguitslag EMX250 Spanje:
1 Mattia Guadagnini 50 Pnt
2 Thibault Benistant 40 Pnt
3 Kay de Wolf 38 Pnt
4 Lorenzo Lucorcio 37 Pnt
5 Gianluca Facchetti 36 Pnt
13 Camden McLellan 17 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Thibault Benistant 326 Pnt
2 Mattia Guadagnini 308 Pnt
3 Kay de Wolf 236 Pnt
4 Hakon Fredriksen 215 Pnt
5 Tim Edberg 201 Pnt
16 Camden McLellan 89 Pnt