Smulders en McLellan komen dicht in de buurt van de top tien in EMX Mantova

Scott Smulders en Camden McLellan zijn op zaterdag in de EMX wedstrijden op het circuit van Mantova dichtbij een top tien plaats gekomen.

De voorbereiding op de wedstrijd was voor Scott Smulders verre van ideaal verlopen. Smulders was namelijk op woensdag tijdens een training ten val gekomen en kwam daardoor met een schouderblessure aan de start in Mantova. Ondanks dit wilde Smulders koste wat het kost rijden omdat het rijden momenteel erg lekker gaat.

Hij begon sterk aan de dag door in de tijdtraining een tweede tijd op de klok te zetten. In de eerste manche pakte hij een redelijke start maar had het moeilijk om het stuur goed vast te houden. ‘’Ik reed niet echt goed en maakte veel fouten. Toch wist ik er nog een zestiende plaats uit te halen en pakte vijf punten,’’ vertelt Scott.

De start van de tweede manche was minder goed en ditmaal moest hij van rond de vijfentwintigste plaats terug naar voren zien te rijden. Met goede rondetijden kwam hij terug naar een tiende plaats totdat hij met nog twee ronden te gaan in het heetst van de strijd met een andere rijder in aanraking kwam en viel. Dit koste hem vele plaatsen waardoor hij uiteindelijk als negentiende werd afgevlagd. ‘’Ik baal er enorm van dat ik hier niet heb kunnen laten zien wat ik in me had. De snelheid is goed maar ik laat het er niet bij zitten en ga het in Spanje en Lommel opnieuw proberen.’’

In het dagklassement eindigde Smulders op een achttiende plaats en na de wedstrijd in Mantova staat hij op een negentiende plaats in de tussenstand.

Camden McLellan reed in Mantova zijn derde achtereenvolgende EMX250 wedstrijd. In de eerste manche liep de start niet zoals hij had gehoopt maar nadat hij een aantal rijders had ingehaald, kreeg hij de tiende plaats in handen. Helaas maakte hij in de laatste ronde een fout waardoor hij de tiende plaats verloor en elfde werd.

De tweede manche begon met een tegenslag voor McLellan want hij kwam slecht weg bij de start en raakte vervolgens ook nog betrokken bij een valpartij waarbij zijn motor vast kwam te zitten in die van iemand anders. Met een grote achterstand vervolgde hij zijn weg maar met snelle rondetijden wist hij er toch nog een negentiende plaats uit te halen.

In het dagklassement eindigde Camden op een vijftiende plaats en in de tussenstand van het EMX250 Kampioenschap bezet hij nu de achttiende plaats. Aankomend weekend komen Camden en Scott aan de start bij de volgende wedstrijd om het EMX125 en EMX250 Kampioenschap in het Spaanse Madrid.

Daguitslag EMX250 Mantova:
1 Mattia Guadagnini 50 Pnt
2 Jorgen Matthias Talviku 36 Pnt
3 Hakon Fredriksen 36 Pnt
4 Thibault Benistant 35 Pnt
5 Marcel Conijn 33 Pnt
15 Camden McLellan 12 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Thibault Benistant 286 Pnt
2 Mattia Guadagnini 258 Pnt
3 Kay de Wolf 198 Pnt
4 Hakon Fredriksen 188 Pnt
5 Jorgen Matthias Talviku 180 Pnt
18 Camden McLellan 72 Pnt

Daguitslag EMX125 Mantova:
1 Valerio Lata 47 Pnt
2 Meico Vettik 43 Pnt
3 Max Palsson 40 Pnt
4 Andrea Roncoli 34 Pnt
5 Pietro Razzini 29 Pnt
19 Scott Smulders 7 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Andrea Bonacorsi 186 Pnt
2 Pietro Razzini 153 Pnt
3 Meico Vettik 147 Pnt
4 David Braceras 137 Pnt
5 Guillem Farres 132 Pnt
18 Scott Smulders 42 Pnt