Scott Smulders opnieuw in de punten in EMX125 in Faenza

Scott Smulders van Jumbo No Fear BT Racing heeft in de vierde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Italiaanse Faenza opnieuw punten weten te scoren. Smulders kwam in de eerste manche na een slechte start door het veld terug naar voren en wist er nog een negentiende plaats uit te halen. In de tweede manche kreeg hij al vrij snel met een mechanisch probleem af te rekenen waardoor hij de wedstrijd moest verlaten.

Na zijn sterke vijfde plaats op dinsdag keek Scott met vertrouwen uit naar de laatste van drie wedstrijden die op het circuit van Faenza verreden werden. Ondanks dat het rijden lekker ging in de tijdtraining slaagde hij er niet in om een hele ronde aan elkaar te knopen. ‘’Ik was een keer in sectie 1 en 4 heel snel en verloor dan weer tijd in sectie 2 en 3 en in de andere snelle ronde verloor ik in sectie 1 en 4 en was ik weer sneller in sectie 2 en 3. Dit was jammer want anders had er zeker een tijd rond de vijfde plaats ingezeten terwijl ik de kwalificatie nu afsloot als achttiende,’’ vertelt Scott.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Scott slecht weg en dook pas rond de dertigste plaats de eerste bocht in. Met goede rondetijden die goed waren voor een plaats tussen de vijfde en tiende plaats, vocht hij zich terug naar voren. Ondanks dat het moeilijk was om in te halen, wist hij met een negentiende plaats twee punten te scoren.

De start van de tweede manche was beter maar helaas kende Scott in deze manche tegenslag. ‘’Ik was naar voren aan het rijden totdat ik in de vierde ronde een probleem met de motor kreeg waardoor ik de wedstrijd niet kon finishen. Dit is natuurlijk niet de manier waarop ik de week af wilde sluiten maar we hebben veel positieve dingen gezien en weten dat mijn snelheid er is. Ik kan niet wachten tot de volgende wedstrijd.’’

Omdat Scott in de tweede manche niet tot scoren kwam, eindigde hij in het dagklassement op een 22ste plaats. In de tussenstand bezet hij na vier wedstrijden de zeventiende plaats. Op zaterdag 26 september staat de vijfde wedstrijd van het kampioenschap op het programma in het Italiaanse Mantova.

Daguitslag EMX125 Faenza:
1 Andrea Bonacorsi 50 Pnt
2 Guillem Farres 44 Pnt
3 David Braceras 34 Pnt
4 Pietro Razzini 34 Pnt
5 Valerio Lata 33 Pnt
22 Scott Smulders 2 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Andrea Bonacorsi 166 Pnt
2 Guillem Farres 132 Pnt
3 Pietro Razzini 124 Pnt
4 David Braceras 109 Pnt
5 Meico Vettik 104 Pnt
17 Scott Smulders 35 Pnt