Scott Smulders scoort top vijf plaats in EMX125 wedstrijd in Faenza

Scott Smulders van Jumbo No Fear BT Racing heeft in de derde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Italiaanse Faenza een top vijf plaats weten te behalen. Smulders pakte in beide manches kopstart en wist in de tweede manche op een vijfde plaats over de finish te komen. Ook in de eerste manche kwam hij met een zeventiende plaats tot scoren.

In de training voelde Scott zich gelijk al thuis op de baan omdat hij hier op zaterdag natuurlijk ook al had gereden. Hij zette een aantal snelle tijden op de klok en kwalificeerde zich als achttiende voor de wedstrijd.

In de eerste manche vertrok hij als een speer bij de start en dook als leider de eerste bocht in. Omdat Scott niet gelijk de juiste lijnen had, verloor hij in de beginfase plaatsen en zakte terug naar een negende plaats. Lang reed hij in deze manche op een veertiende plaats maar in de slotfase maakte hij een fout waarbij hij drie plaatsen verloor en uiteindelijk zeventiende werd.

Ook in de tweede manche was het Smulders die als leider door de eerste bocht kwam na de start. Ditmaal hield hij goed stand en kon hij het hoge tempo van de kopmannen lang goed volgen. Lang reed hij op een zesde plaats maar in de slotfase kreeg hij de vijfde plaats in handen en wist ook op deze positie over de finish te komen.

Met een 17-5 in de manches eindigde Scott op een tiende plaats in het dagklassement en staat nu op een zeventiende plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Micha Boy de Waal wist zondag de tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Harfsen te winnen. In de tijdtraining ging het rijden lekker en wist hij op het toen nog redelijk vlakke circuit met een ruim verschil de snelste tijd op de klok te zetten. 

Een goede start zorgde ervoor dat hij in de eerste manche op een derde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. ‘’Ik reed mijn eigen tempo en werkte mijzelf op naar de koppositie. Na zo’n drie ronden kreeg ik last van harde onderamen waardoor ik het tempo niet kon verhogen. Wel wist ik de manche winnend af te sluiten,’’ vertelt Micha.

Ook in de tweede manche zat Micha er goed vooraan bij met de start en bracht de beginfase door op een tweede plaats. Vervolgens reed hij naar de koppositie en werkte zijn eigen wedstrijd af. Zonder fouten te maken wist hij de manche met een grote voorsprong winnend af te sluiten.

Camden McLellan kwam uit in de 250 klasse in Harfsen. In de kwalificatie had hij een goed gevoel op de baan maar slaagde er niet in om een scherpe tijd neer te zetten. Bij de start van de eerste manche was hij te gretig en reed tegen het starthek aan. ‘’Toen het starthek viel, kwam deze weer omhoog. Hierdoor moest ik als laatste aan de wedstrijd beginnen. Ik gaf alles wat ik had en wist in de slotfase de zevende plaats te pakken,’’ vertelt Camden.

De start van de tweede manche was goed en nadat Camden in de eerste vijf ronden een hoog tempo had gereden, kwam hij aan op een achtste plaats. Hij was in gevecht met een groepje van vier rijders maar wist zich goed staande te houden op een achtste plaats. Tegen het einde van de manche kon hij profiteren van een valpartij en kreeg de zevende plaats cadeau. Omdat Camden vermoeid begon te raken heeft hij in de slotfase geen gekke dingen meer gedaan en de wedstrijd uitgereden op een zevende plaats.

Aanstaande zaterdag staat voor Jumbo No Fear BT Racing de de vierde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap op het programma in het Italiaanse Faenza.