Scott Smulders pakt vijf punten in EMX125 in Faenza

Scott Smulders van Jumbo No Fear BT Racing heeft in de tweede wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in Faenza vijf punten weten te scoren. In de eerste manche liet Scott een goede snelheid zien maar door meerdere valpartijen kwam hij niet verder dan een zeventiende plaats. In de tweede manche had hij een minder goed ritme in handen en had daarnaast last van maagkramp. Hij moest het tempo laten zakken maar wist er nog wel een twintigste plaats uit te halen.

Het circuit van Faenza heeft een harde ondergrond met veel hoogteverschillen. In de tijdtraining slaagde Scott er niet in om een perfecte ronde neer te zetten en strandde daardoor op een dertigste tijd. Wel was dit voldoende voor kwalificatie maar een hele goede startplaats kon hij hier niet mee uitzoeken.

Toen het starthek in de eerste manche viel kwam Scott redelijk weg. ‘’Ik reed met een goede ritme richting de top tien. Door een valpartij verloor ik een aantal plaatsen maar kwam daarna weer sterk terug. Helaas kwam ik toen weer ten val. Ik kwam na twee valpartijen weer goed terug maar door een klein foutje in de laatste ronde verloor ik nog een aantal plaatsen en werd zeventiende,’’ vertelt Scott.

Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start. Ditmaal zat hij er minder goed bij met de start en had het ook moeilijker om in zijn ritme te komen. ‘’Ik kreeg in het midden van de wedstrijd last van mijn maag waardoor ik het tempo moest laten zakken en twintigste werd. Voor mij was dit een dag om snel te vergeten.’’

In het dagklassement eindigde Scott op een 22ste plaats en dit is ook de positie die hij in de tussenstand bezet. Aankomende dinsdag staat de volgende wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap op het programma in Faenza.

Daguitslag EMX125 Faenza:
1 Andrea Bonacorsi 50 Pnt
2 Guillem Farres 40 Pnt
3 David Braceras 38 Pnt
4 Pietro Razzini 35 Pnt
5 Gerard Congost 27 Pnt
22 Scott Smulders 5 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap na 2 wedstrijden:
1 Liam Everts 66 Pnt
2 Andrea Bonacorsi 66 Pnt
3 Kevin Brumann 63 Pnt
4 Guillem Farres 54 Pnt
5 Meico Vettik 49 Pnt
22 Scott Smulders 13 Pnt