Jumbo No Fear BT Racing pakt met Micha Boy de Waal podiumplaats in ONK 500 in Boekel

Micha Boy de Waal van Jumbo No Fear BT Racing is in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Boekel tweede geworden. De Waal begon sterk aan de eerste manche maar kwam uiteindelijk door twee valpartijen niet verder dan een zesde plaats. In de tweede manche reed hij een bekeken wedstrijd en werd tweede, wat hem ook in het dagklassement een tweede plaats opleverde.

Omdat viervoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings ook aan de start stond in Boekel was het voor de rijders een stimulans om zo dicht mogelijk in de buurt te blijven. Dit lukte Micha heel goed in de tijdtraining want hij gaf slechts anderhalve seconde toe op de snelste ronde van Herlings en sloot de training af op een tweede tijd.

Micha reageerde scherp bij de start van de eerste manche en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Dit wist hij anderhalve ronde vast te houden totdat hij hard ten val kwam. ‘’Na de valpartij werkte ik mij terug op naar een derde plaats maar toen viel ik weer en werd uiteindelijk zesde,’’ vertelt Micha.

In de tweede manche besloot Micha om zijn eigen wedstrijd te rijden en te proberen zo min mogelijk fouten te maken. Dit lukte want hij reed een gecontroleerde wedstrijd op een tweede plaats en wist dit vast te houden tot aan de finish. 

Met een 6-2 in de manches eindigde de Waal op een tweede plaats in het dagklassement.

Scott Smulders zette in de tijdtraining van de 125 klasse een derde tijd op de klok. Hier was hij niet tevreden mee en was er dan ook opgebrand om het in de manches beter te doen. Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij op een tweede plaats aan de wedstrijd kon beginnen. ‘’In de eerste manche vond ik helemaal geen ritme. Ook kwam ik nog een keer ten val waardoor ik niet verder kwam dan een vijfde plaats,’’ vertelt Scott. 

In de tweede manche vertrok zijn Husqvarna TC125 als een speer bij de start en wist hij kopstart te pakken. Gelijk maakte hij een klein foutje waardoor hij teruggeslagen werd naar een vierde plaats. Scott hield het tempo strak en wist de derde plaats terug te veroveren en hierop stand te houden tot aan de finish. Met deze resultaten eindigde hij op een vijfde plaats in het dagklassement. ‘’Het was geen goede dag voor mij in Boekel maar op naar Faenza om daar mijn revanche te nemen,’’ vertelt Scott. 

Camden McLellan begon in de 250 klasse niet fit aan de wedstrijd in Boekel. Hij kampte de hele dag met maagkramp en had het hierdoor moeilijk. Ook een slechte start in de eerste manche en door het regenachtige weer problemen met zijn bril in beide manches hielpen hier niet bij. Na een negentiende plaats in de eerste manche ging het in de tweede manche veel beter met een elfde plaats en werd hiermee twaalfde in het dagklassement. ‘’Ik ben teleurgesteld over mijn dag maar ik blijf hard werken en ik ga ervoor om bij de volgende wedstrijd sterker te zijn,’’ vertelt Camden.

Aankomend weekend staat de tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Harfsen en Scott zal deelnemen aan de tweede wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Italiaanse Faenza.

Daguitslag ONK 500 Boekel:
1 Jeffrey Herlings 100 Pnt
2 Micha Boy de Waal 80 Pnt
3 Rene de Jong 76 Pnt
4 Michael Hool 74 Pnt
5 Kevin van Geldrop 72 Pnt

Daguitslag ONK 250 Boekel:
1 Roan van de Moosdijk 100 Pnt
2 Mikkel Haarup 90 Pnt
3 Mathys Boisrame 82 Pnt
4 Youri van’t Ende 71 Pnt
5 Marcel Conijn 70 Pnt
12 Camden McLellan 52 Pnt 

Daguitslag ONK 125cc Boekel:
1 Liam Everts 95 Pnt
2 Ivano van Erp 88 Pnt
3 Cas Valk 80 Pnt
4 Nikita Kucherov 79 Pnt
5 Scott Smulders 77 Pnt