Camden McLellan scoort sterke zesde plaats in EMX250 in Letland

Camden McLellan van Jumbo No Fear BT Racing heeft in de vierde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Letse Kegums een zesde plaats weten te behalen. McLellan kende in de eerste manche tegenslag waardoor hij niet tot scoren kwam maar in de tweede manche kwam hij ijzersterk terug en wist zesde te worden.

In de eerste manche was Camden hard op weg om in de punten te gaan finishen totdat hij een tegenslag te verwerken kreeg. ‘’Mijn holeshot device bleef vast zitten, wat heel raar was. Ik dacht dat mijn vering kapot was waardoor ik de baan afsneed en terug ging naar de paddock. Echter mijn monteur kon het probleem snel verhelpen waardoor ik het circuit weer op ging. Echter na de manche werd ik gediskwalificeerd voor het afsnijden van de baan,’’ vertelt Camden.

Gemotiveerd ging hij in de tweede manche van start. Hij zat er goed bij maar omdat hij in de eerste paar ronden niet lekker in zijn ritme zat, viel hij terug naar een veertiende plaats. Na het midden van de wedstrijd begon het beter te gaan en begon hij plaatsen winst te boeken. Hij bleef vechten voor iedere plaats en wist er een mooie zevende uit te halen. Omdat een rijder voor hem niet door de geluidsmeting kwam, schoof Camden nog een plaats op en werd zesde!

In het dagklassement legde McLellan beslag op een twaalfde plaats en in de tussenstand is hij nu de top twintig binnen gekomen en bezet de negentiende plaats. 

Daguitslag EMX250 Letland:
1 Thibault Benistant 45 Pnt
2 Kay de Wolf 44 Pnt
3 Mattia Guadagnini 43 Pnt
4 Meico Vettik 34 Pnt
5 Tim Edberg 30 Pnt
12 Camden McLellan 15 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Thibault Benistant 174 Pnt
2 Mattia Guadagnini 136 Pnt
3 Isak Gifting 128 Pnt
4 Kay de Wolf 127 Pnt
5 Tim Edberg 91 Pnt
19 Camden McLellan 38 Pnt