Camden McLellan scoort top tien plaats in EMX250 wedstrijd in Letland

Camden McLellan van Jumbo No Fear BT Racing heeft in de derde wedstrijd van het EMX250 kampioenschap in het Letse Kegums zijn beste manche resultaat tot nu toe neer weten te zetten. McLellan kwam na een sterk gereden eerste manche op een mooie achtste plaats over de finish. In de tweede manche moest hij door een slechte start en een valpartij in de eerste ronde een inhaalrace rijden. Hij kwam nog dicht in de buurt van de punten maar strandde uiteindelijk op een eenentwintigste plaats.

In de eerste manche reed Camden een zeer sterke wedstrijd en wist met een achtste plaats zijn beste resultaat in een EMX250 manche ooit te behalen. ‘’Ik pakte een hele goede start. Gedurende de wedstrijd heb ik een aantal rijders gepasseerd maar ook ben ik zelf ingehaald waardoor ik bijna de hele wedstrijd rond deze positie heb doorgebracht. Ik had de hele wedstrijd een goede snelheid maar in de beginfase moet ik er meer voor gaan als ik nog verder naar voren wil zitten,’’ vertelt Camden.

In de tweede manche was Camden te gretig bij de start en reed tegen het starthek aan. Dit had tot gevolg dat hij geen goede start had en aan een inhaalrace moest beginnen. In het gedrang van de eerste ronde kwam hij ook nog ten val maar hierbij kwam zijn handschoen ergens aan vast te zitten, wat hem veel tijd koste. Hij vocht zich terug richting de punten maar in de laatste drie ronden merkte hij hoeveel hij tijdens de inhaalrace had gegeven en kwam de man met de hamer. Hij strandde met een 22ste plaats uiteindelijk net buiten de punten maar heeft opnieuw zijn vechtlust laten zien!

Omdat Camden in de tweede manche niet tot scoren kwam, eindigde hij in het dagklassement op een zestiende plaats. In de tussenstand van het EMX250 Kampioenschap is hij opgeklommen naar een eenentwintigste plaats. Aanstaande zaterdag staat de volgende EMX250 wedstrijd op het programma en deze wordt opnieuw in Kegums, Letland verreden.

Daguitslag EMX250 Letland:
1 Thibault Benistant 50 Pnt
2 Meico Vettik 35 Pnt
3 Isak Gifting 31 Pnt
4 Hakon Fredriksen 31 Pnt
5 Tim Edberg 28 Pnt
16 Camden McLellan 13 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Thibault Benistant 129 Pnt
2 Isak Gifting 105 Pnt
3 Mattia Guadagnini 93 Pnt
4 Kay de Wolf 83 Pnt
5 Jorgen Matthias Talviku 77 Pnt
21 Camden McLellan 23 Pnt