Camden McLellan scoort negen EK punten in EMX250 wedstrijd in Letland

Camden McLellan van Jumbo No Fear BT Racing heeft in de tweede wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Letse Kegums negen EK punten weten te pakken. McLellan reed zijn Husqvarna FC250 naar een sterke twaalfde plaats in de tweede manche nadat hij in de eerste manche net buiten de punten was geëindigd. 

Camden had in de ochtend al snel een vertrouwd gevoel op het zanderige circuit van Kegums. Dit zorgde ervoor dat hij er in de tijdtraining een scherpe tijd uit wist te persen en hij zich met een twaalfde tijd in zijn groep zonder problemen wist te kwalificeren voor de wedstrijd.

In de eerste manche had Camden veel last van zenuwen waardoor hij te verkrampt reed. Wel was hij de hele manche rond de twintigste plaats te vinden en wisselde hij meerdere keren van positie. Helaas werd hij in de laatste ronde nog van de twintigste plaats afgereden waardoor hij als eenentwintigste finishte en hierdoor net naast een EK punt greep.

Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start. Ditmaal zat hij er beter bij met de start en kwam op een zestiende plaats uit de eerste ronde. Met een goed ritme kwam hij naar voren en werkte zich gedurende de wedstrijd op naar een twaalfde plaats en had zelfs een aantal ronden de elfde plaats in handen. In de slotfase moest hij deze positie nog weer afstaan maar kwam uiteindelijk op een zeer sterke twaalfde plaats over de finish.

In het dagklassement legde Camden beslag op een negentiende plaats en in de tussenstand van het EMX250 Kampioenschap is hij opgeklommen naar een vierentwintigste plaats. Aanstaande dinsdag staat de volgende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap op het programma, wederom op het circuit van Kegums in Letland.

Daguitslag EMX250 Letland:
1 Thibault Benistant 47 Pnt
2 Mattia Guadagnini 41 Pnt
3 Isak Gifting 40 Pnt
4 Jorgen Matthias Talviku 38 Pnt
5 Tim Edberg 33 Pnt
19 Camden McLellan 9 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Thibault Benistant 79 Pnt
2 Isak Gifting 74 Pnt
3 Mattia Guadagnini Pnt
4 Jorgen Matthias Talviku 61 Pnt
5 Kay de Wolf 58 Pnt
24 Camden McLellan 10 Pnt