Scott Smulders pakt podiumplaats in int.wedstrijd in Axel

Scott Smulders van Jumbo No Fear BT Racing heeft in de internationale wedstrijd in Axel een podiumplaats weten te behalen.In de training van de 125cc klasse zat het allemaal dichtbij elkaar. Scott had het moeilijk om een vrije ronde neer te zetten en kwam ondanks verwoede pogingen uit op een zesde tijd, op minder dan een seconde van de snelste. In de eerste manche pakte hij een goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Lang hield hij stand op een tweede plaats totdat hij tussen de achterblijvers een paar fouten maakte en gepasseerd werd. In de rest van de manche hield hij stand op een derde plaats en hield hiermee zijn kansen op een podiumplaats open. De start van de tweede manche was minder goed en ditmaal kwam hij pas op een tiende plaats uit de eerste bocht. In de beginfase kon hij niet lekker in zijn ritme komen maar vanaf het moment dat hij deze gevonden had, vocht hij zich nog helemaal terug naar een vierde plaats. Met een 3-4 in de manches eindigde Scott op een derde plaats in het dagklassement. ‘’Het rijden was goed en we weten waar we aan moeten werken,’’ waren de woorden van Scott na de wedstrijd.

Camden McLellan eindigde in de 250 klasse net buiten de top tien. ‘’In beide manches was ik in de beginfase aan het slapen en kon ik niet snel plaatsen winst boeken. Dit heeft me een top tien plaats gekost en ik denk dat dit erin zou hebben gezeten. Met een dertiende en twaalfde plaats in de manches werd ik nu elfde. Ik blijf hard werken en bekijken waar het beter kan zodat we sterk aan de start komen in de EMX250 wedstrijd in Letland.

Micha Boy de Waal kon zijn draai nog niet helemaal vinden in de tijdtraining van de 500 klasse en kwam daardoor niet verder dan een veertiende plaats. Toen het starthek in de eerste manche viel moest hij rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Sterk rijdend kwam hij terug naar voren en wist op een negende plaats over de finish te komen. De start van de tweede manche was beter en ditmaal kon hij in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Helaas kwam hij tijdens de eerste ronde met vier andere rijders ten val waardoor hij als laatste aan de wedstrijd moest beginnen. De Waal zette alles op alles en wist nog helemaal terug te komen naar een twaalfde plaats.

Aankomend weekend staat voor Jumbo No Fear BT Racing de herstart van het EMX250 Kampioenschap in Letland op het programma.