Het begin is er voor Jumbo No Fear BT Racing

Na vele maanden geen wedstrijden te hebben gehad vanwege het corona virus kwam Jumbo No Fear BT Racing op zondag aan de start in de internationale wedstrijd in Arnhem. Micha Boy de Waal sleepte er in de sterke 500 klasse een top tien plaats uit. Scott Smulders liet een hele goede snelheid zien in de 125cc klasse maar door een valpartij in de tweede manche bleef het enkel bij een vijfde plaats in de eerste manche. Voor Raf Meuwissen kwam de wedstrijd te vroeg en Camden McLellan deed tussen de Grand Prix-rijders enorm veel ervaring op!

In de tijdtraining van de 500 klasse zette Micha een zestiende tijd op de klok. Het rijden was redelijk goed maar de crosser uit Veen had het gevoel dat er meer in moest kunnen zitten. De eerste manche begon met een tegenslag voor de Waal. ‘’Ik zat er na het vallen van het starthek niet goed bij en daarna kwam ik tijdens de eerste ronde hard ten val. Vanaf een laatste plaats kwam ik toen terug naar voren. Echter kwam ik nog een keer ten val maar wist er nog wel een vijftiende plaats uit te halen,’’ vertelt Micha.

In de tweede manche kwam hij van rond de vijftiende plaats terug naar een tiende positie en sloot de dag naar tevredenheid af!

Scott Smulders opende sterk in de tijdtraining en zette ondanks dat hij geen enkele vrije ronde had kunnen zetten een tweede tijd op de klok. Bij de start van de eerste manche reageerde Scott goed maar werd bij het aanrijden van de eerste bocht ingesloten en kwam hierdoor pas op een twaalfde plaats door. ‘’Met goede rondetijden reed ik naar een vijfde plaats en zette de aanval in op de vierde man maar helaas lukte dit niet waardoor ik vijfde werd,’’ vertelt Scott.

De start van de tweede manche was beter maar ditmaal kreeg hij geen goed gevoel op de baan. Wel sloop hij naar de vijfde man toe totdat hij ten val kwam waarbij hij zijn lucht verloor. Wel kon hij uiteindelijk zijn weg nog vervolgen en finishte op een achttiende plaats. ‘’Het was even wennen om weer terug in de wedstrijden te zijn. De snelheid is goed en we weten de punten waaraan we moeten werken.’’

Camden McLellan en Raf Meuwissen kwamen uit in de 250 klasse. In deze klasse kwamen vele Grand Prix toppers aan de start waardoor het een zware wedstrijd beloofde te worden. ‘’Met al deze sterke rijders was het een leerzame dag voor mij. Mijn snelheid was best goed maar mijn starts waren niet goed genoeg. Ik moet hier agressiever zijn. Aan het einde van de dag maakte ik een fout waarbij ik mijn voet bezeerde. Ik weet waar ik aan moet werken en hopelijk ben ik op tijd fit voor de volgende wedstrijd in Axel,’’ vertelt Camden.

Voor Raf Meuwissen kwam de wedstrijd in Arnhem te vroeg. ‘’Ik zit pas weer anderhalve week op de motor na mijn nek en heupblessure. Ik merkte al snel dat ik er nog niet klaar voor ben en heb daardoor besloten om eerst weer 100 procent fit te worden voordat ik weer de wedstrijden in ga,’’ vertelt Raf.

Aankomende zondag staat voor Jumbo No Fear BT Racing de volgende internationale cross op het programma in Axel.