Scott Smulders tweede in strandcross in Lemmer

Scott Smulders van Jumbo No Fear BT Racing is in de strandcross in Lemmer op het podium geeindigd. Smulders liet een goede snelheid zien maar verschillende valpartijen zorgden ervoor dat hij hard moest werken. In zowel de eerste als de tweede manche vocht hij voor wat hij waard was en wist beide keren als tweede over de finish te komen.

In de tijdtraining kende Scott wat pech waardoor hij slechts 1 snelle ronde neer kon zetten. Wel was deze ronde goed voor een tweede tijd waarmee hij zich verzekerde van een goede startplaats in de beide manches. Met een goed gevoel begon hij aan de voorbereiding op de eerste manche en was er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan.

‘’In de eerste manche ging ik als derde van start en nam gelijk de tweede plaats in handen. Vervolgens reed ik naar de kopman toe, alleen een valpartij zorgde ervoor dat ik tweede werd. In de tweede manche kwam ik op een tweede plaats uit de start en nam de leiding in de wedstrijd in handen. Helaas kwam ik toen drie keer ten val waardoor ik terug viel naar een zesde plaats. In de rest van de manche wist ik nog terug te komen naar een tweede plaats, waarmee ik ook tweede werd in de daguitslag,’’ vertelt Scott.

Aan het einde van de dag kwam Scott aan de start in de superfinale. Tussen de zwaardere 250 en 450 machines pakte Scott een redelijke start en kon rond de twintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Helaas kwam hij in het gedrang tot twee keer toe ten val en werd teruggeslagen naar een veertigste plaats. In de rest van de wedstrijd gaf Scott alles wat hij had en vocht zich nog helemaal terug naar een elfde plaats, waarmee hij de tweede 125cc rijder was.

‘’Het rijden ging prima in Lemmer alleen de valpartijen gooiden roet in het eten. Dit was mijn laatste wedstrijd van dit jaar en ik zal mij nu gaan voorbereiden op seizoen 2020.’’