Scott Smulders pakt top drie plaats in strandcross in Vlissingen

Scott Smulders van Jumbo No Fear BT Racing heeft in de strandcross in Vlissingen een top drie plaats weten te scoren. In de eerste manche kwam Smulders na een valpartij bij de start vanaf een laatste plaats terug naar een tiende positie. In de tweede manche streed hij tot in de laatste ronde om de overwinning maar kwam toen ten val en finishte als derde.

De eerste manche begon met een tegenslag voor Scott want hij kwam bij de start ten val en zat vervolgens met zijn motor vast in een andere rijder. Met een achterstand van anderhalve minuut kwam hij vanaf een vierenvijftigste positie nog helemaal terug naar een tiende plaats.

De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal kon hij als vierde aan de wedstrijd beginnen. Scott werkte zich op naar een tweede plaats en ging in de slotfase in de aanval op de kopman. In de waves wilde hij hem voorbij springen maar landde in het losse zand en kwam ten val. Dit koste hem een positie waardoor hij als derde over de finish kwam.

In het dagklassement eindigde Scott op een zesde plaats in Vlissingen.

Daguitslag strandcross Vlissingen:

1 Kjeld Stuurman 195 Pnt

2 Jens Walvoort 195 Pnt

3 Marnick Lagrou 177 Pnt

4 Ivano van Erp 174 Pnt

5 Mats Leeuwesteijn 173 Pnt

6 Scott Smulders 172 Pnt