Kjell Verbruggen verzekerd zich van ONK 125 titel, Scott Smulders op het podium

Kjell Verbruggen van Jumbo No Fear BT Racing heeft op het circuit van St. Isidorushoeve de ONK 125 titel in de wacht weten te slepen. Verbruggen pakte de titel in stijl door beide manches winnend af te sluiten. Scott Smulders wist in beide manches derde te worden en mocht als derde mee naar het podium.

Kjell ging gelijk in een hoog tempo rond over het circuit en wist in de tijdtraining met een ruim verschil de snelste tijd op de klok te zetten.

Bij de start van de eerste manche kwam hij goed weg en dook als leider de eerste bocht in. Met een hoog tempo liep hij weg bij zijn achtervolgers en won met een voorsprong van 40 seconden de eerste manche. Ook in de tweede manche kon Verbruggen als leider aan de wedstrijd beginnen. Echter na een aantal ronden maakte hij een fout wat tot gevolg had dat de tweede man bij hem in achterwiel kwam. Niet veel later deed deze rijder een inhaalactie waardoor Kjell hard ten val kwam. Verschillende posities gingen hierbij verloren maar na een aantal ronden herpakte hij zich en werkte zich op naar de koppositie. Omdat hij het tempo strak kon blijven houden tot aan de finish wist hij de manche met een veilige voorsprong winnend af te sluiten. Met deze dubbelslag pakte Kjell de titel in het open Nederlands Kampioenschap 125cc.

Met Scott ging het in de tijdtraining nog niet lekker. Hij kampte met harde onderarmen en kwam daardoor niet verder dan een vijfde tijd.

In de eerste manche kwam hij op een zevende plaats uit de start maar met een goed ritme kwam hij terug naar een derde plaats. Vervolgens ging hij in de aanval op de tweede man maar net opdat moment viel deze rijder waardoor Scott er bovenop reed. Hierbij ging 1 plaats verloren waardoor hij als derde over de finish kwam. De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij op een tweede plaats uit de eerste bocht. Echter door een aantal fouten in de eerste ronde viel hij terug naar een zesde plaats. Hij herpakte zich goed en werkte zich terug op tot aan het achterwiel van de tweede man en werd als derde afgevlagd. Met deze resultaten eindigde Scott op een derde plaats in het dagklassement en werd vierde in de eindstand van het Open Nederlands Kampioenschap, op slechts 1 punt van de derde man.

Daguitslag ONK 125 St. Isidorushoeve:

1 Kjell Verbruggen 100 Pnt

2 Nikita Kucherov 83 Pnt

3 Scott Smulders 82 Pnt

4 Kay Karssemakers 81 Pnt

5 Karlis Alberts Reisulis 73 Pnt