Verbruggen en Smulders eerste en tweede in ONK 125 in Westerbork

Kjell Verbruggen en Scott Smulders van Jumbo No Fear BT Racing zijn zondag in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Westerbork eerste en tweede geworden.

Kjell kwam in de eerste manche een aantal keren in de problemen. Hij pakte een goede start en wist na een aantal ronden de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Met een straf tempo liep hij weg bij zijn achtervolgers totdat hij ten val kwam. Hierdoor viel hij terug naar een vijfde plaats maar al snel kwam hij terug naar een tweede plaats. Echter niet veel later raakte hij buiten de baan en door de afzetting was het moeilijk om snel weer terug op het circuit te komen. Kjell werd teruggeslagen tot in de achterhoede en moest aan een opmars naar voren beginnen. Gedurende de wedstrijd wist hij de ene na de andere rijder te passeren en wist nog terug te komen tot dicht achter de kopman en werd tweede.

In de tweede manche kwam Kjell niet goed weg bij de start en kende vervolgens een moeilijke beginfase. Na een aantal ronden kwam hij opgang maar kwam in het midden van de wedstrijd pas aan op een tweede plaats. Vanaf dat moment kreeg hij vrij baan om het gat tot aan de kopman te dichten. Echter door de achterblijvers lukte het niet om het verschil te maken waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats. Wel was dit voldoende om de dagzege voor zich op te eisen.

Scott wist in de eerste manche kopstart te pakken maar had het moeilijk om in zijn ritme te komen. Na een aantal ronden begon dit beter te gaan en slaagde hij erin om steeds harder te gaan rijden. Dit zorgde ervoor dat hij de manche wist te winnen en zijn eerste zege van dit jaar pakte. Gemotiveerd ging hij in de tweede manche van start. Wederom wist hij op zijn goed geprepareerde Husqvarna machine kopstart te pakken. Hier kon hij niet lang van genieten want hij sprong naast de baan en viel hierdoor terug tot rond de vijfde plaats. Gedurende de wedstrijd kwam hij terug naar een vierde plaats en dichtte het gaatje tot aan de derde man. Helaas kon hij door de achterblijvers het verschil niet maken en kwam als vierde binnen. Met deze resultaten werd Scott netjes tweede in de daguitslag.