Scott Smulders wint BK 125cc in Orp le Grand

Scott Smulders van Jumbo No Fear BT Racing heeft het Belgisch Kampioenschap 125cc in Orp le Grand weten te winnen. Door een valpartij in de eerste manche moest Smulders genoegen nemen met een derde plaats maar in de tweede manche kwam hij ijzersterk terug en reed naar de zege.

Op het technische circuit van Orp le Grand had Scott gelijk een goed gevoel in handen. In de training zette hij een tijd neer waarmee hij twee seconden sneller was dan de tweede. Toen dit het geval was heeft hij in de rest van de training een aantal verschillende lijnen geprobeerd en was er klaar voor om er in de eerste manche tegenaan te gaan. 

In de eerste manche pakte Scott een goede start en wist meteen door te stoten naar de koppositie. Met een straf tempo wist hij gelijk in de beginfase een gat te slaan van acht seconden. Echter niet veel later gleed zijn voorwiel weg en kwam hij ten val. Bij de valpartij viel hij zijn uitlaat plat waardoor het vermogen van de motor minder werd. Toch kwam Scott in het resterende deel van de wedstrijd nog terug van een zesde naar een derde plaats.

Gedreven ging hij in de tweede manche van start. Hij zat er opnieuw goed vooraan bij en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase keek hij even de kat uit de boom maar daarna nam hij de koppositie over en begon weg te lopen bij zijn achtervolgers. Ondanks dat Smulders hier en daar wat problemen had met het passeren van achterblijvers wist hij de manche met een voorsprong van twintig seconden winnend af te sluiten.

Met een 3-1 in de manches won Scott het dagklassement in Orp le Grand. 

Daguitslag BK 125 Orp le Grand:
1 Scott Smulders 45 Pnt
2 Kjeld Stuurman 45 Pnt
3 Marnick Lagrou 44 Pnt
4 Jens Walvoort 33 Pnt
5 Sam Jordant 30 Pnt